Бившият украински президент Петро Порошенко може да бъде обвинен в

...
Бившият украински президент Петро Порошенко може да бъде обвинен в
Коментари Харесай

Експрезидентът на Украйна Петро Порошенко може да бъде обвинен в държавна измяна

Бившият украински президент Петро Порошенко може да бъде упрекнат в държавна измяна за бизнес с хора, основани в елементи от страната, следени от проруските сепаратисти. Това осведоми ДПА, базирайки се на украински следователи.

Порошенко е упрекнат в закупуването на въглища на стойност към 56 млн. $ от ползи в източните разколнически провинции. Това би означавало финансиране на " терористични действия " съгласно Националното бюро за следствие на Украйна.

Луганска и Донецкка област попаднаха под контрола на проруски милиции през 2014 година малко откакто Русия анексира Кримския полуостров. Оттогава напрежението остава високо и се ускори още повече през последните седмици, като двете страни се упрекват една друга в дрънчене на оръжия.

Порошенко е упрекнат в поддръжка на съветските ползи по въпроса.

Порошенко напусна страната в петък. Неговата партия " Европейска взаимност " съобщи, че се очаквало да се завърне в Украйна след новогодишните празници и настоя, че обвиняванията били политически стимулирани.

Киев прекъсна всички стопански връзки с отцепническите области през 2017 година

Има и открити каузи против някогашния министър на енергетиката Владимир Демчишин и Виктор Медведчук, народен представител. Случаят Медведчук накара президента Владимир Зеленски да наложи наказания на три телевизионни оператора, свързани с депутата, по-рано тази година.

Обвиненията против тримата могат да доведат до до 15 години затвор за всеки и заграбване на имуществото им. Срещу Порошенко са формирани голям брой каузи, откогато той загуби властта през 2019 година, само че нито едно не е довело до неоправдателна присъда досега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР