Бившият украински депутат Олексий Ковальов, който се присъедини към наложеното

...
Бившият украински депутат Олексий Ковальов, който се присъедини към наложеното
Коментари Харесай

Бивш украински депутат, работещ за Русия, е открит мъртъв

Бившият украински народен представител Олексий Ковальов, който се причисли към наложеното от Русия районно държавно управление на Херсон , откакто съветските въоръжени сили превзеха елементи от югоизточната част на Украйна, е открит мъртъв, оповестява Радио " Свободна Европа ".

Безжизненото тяло на мъжа е било намерено на 28 август в дома му в град Хола Пристан.

Бизнесменът Ковальов бе определен за народен представител във Върховната Рада посредством директен избор с мандат от Херсонска област като част от президентската партия " Слуга на народа ". При завръщането си в Херсонска област през април той беше изпъден както от партията, по този начин и от парламентарната група, поради съмнения в съдействие с Москва , а от прокуратурата започнаха следствие против него за държавна измяна.

В следения от Русия Херсон Ковальов заемаше поста на заместник-председател на окупационните управляващи, а също и поста на министър на селското стопанство.

Украинските медии оповестяват, че Ковальов е открит с огнестрелна рана на главата и пушка " Мозберг ", която е публично записана на някогашния член на ръководещата украинска партия.

Посочва се и че приятелката на Ковальов е получила прободна рана и е била приета в болница.

Въпреки че наложените от Русия управляващи не разясниха информацията на украинските медии, проруските канали в " Телеграм " ги потвърдиха.

През последните седмици бяха убити няколко чиновници, назначени от Москва в окупирани украински райони.

Миналата седмица наложените от Русия управляващи в елементи от украинската Запорожка област оповестиха, че назначеният от Москва кмет на окупирания от Русия град Михайловка Иван Сушко е бил погубен от кола бомба.

На 6 август Виталий Хура, назначен от Русия заместник-кмет на украинския град Нова Каховка в Херсонска област, беше убит от наустановен нападател, до момента в който напускаше дома си.

В края на юни пък кола бомба умъртви назначения от Русия началник на дирекция за юношески политики в администрацията на област Херсон Дмитро Савлученко.

Източник: Радио " Свободна Европа "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР