Бившият учител, който управлява три мандата донесе сериозни негативи, а

...
Бившият учител, който управлява три мандата донесе сериозни негативи, а
Коментари Харесай

Ще смени ли ГЕРБ проблемния си кмет Жабов с чуваем, почтен и консенсусен човек?

Бившият преподавател, който ръководи три мандата донесе съществени негативи, а през последната година дори не върви на сесиите на Общински съвет

Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София може да излезе с рокада в община Средец при издигането на кандидатура за кмет тази есен , с цел да се подсигурява спечелването на локалния избор, научи Флагман.бг. Причината е дебела директория с негативи, насъбрани с годините заради неверни управнически решения и задълбочаваща се ленност на администрацията на кмета Иван Жабов.

Управляващият трети мандат кмет и брачната половинка му Христина, която в действителност е доминантата в локалното самоуправление, смятат, и към този миг, че различен по-достоен и интелигентен от него няма, властта по този начин ги е заслепила, че подлизурковците от обкръжението им към този момент даже не си вършат труда да подхранват кухото му его.

При водача има притеснителни сигнали, които постановат промяна на кмета ни странджанската община, разяснява почитан партиен източник.
 С неотлъчната до него Христина Жабова кметът изкачи и Шипка в снежна стихия, с цел да го види управлението на ГЕРБ, в лицето на Цвета Караянчева
Вече се обсъждало името на ръководителя на Общинския съвет  – човек с задоволително опит в локалната власт. Той оглавява Общински съвет Средец от 2014 година и демонстрира съществени качества, които биха го трансформирали в допустим кмет, считат стратезите в партията.

Цъцаров е приключил стопанска система във ВТУ „ Св.кв.Кирил и Методий “, употребява се с положително име е в града и не се е замесвал в честите кавги, миришещи на корупция откъм постройката на кметството.

Факт е, че ръководителят на Общински съвет съумява да се оправи с напрегната обстановка в Общинския съвет през последните два мандата, изключително през последната година, откогато Жабов въобще не се вясва пред общинските съветници. Липсваше и на днешната сесия.

Колегите му, даже хард опозиционерите като Иван Кичев от Българска социалистическа партия и Димитър Янков от Съюз на демократичните сили, се отнасят към Цъцаров с  почитание, защото и той подхожда към тях със същото, проявявайки схващане и пробвайки се умерено да изслуша причините им.

Жабов е цялостната му диаметралност. Той скача афектиран при всеки опит за рецензия от опозицията, не оттоваря на въпроси, счита връзката с общинарите за ненужна и губивреме, което не подхожда на статута му на кмет. От година и половина, тъй като е ядосан на Общинския съвет въобще не се появява на съвещанията му, оставяйки администрацията " да се гърчи " за отчитането на всеки подозрителен масраф.

И през днешния ден бе по този начин, тъй като младши специалист от отдел „ Строителство “ безусловно стартира да заеква от стрес, откакто общинската съветничка и някогашен кмет на село Драчево Йона Чобанова се усъмни по какъв начин са разходени  100 хил.лева за разчистване на селски път, по който тя минава всеки ден и през последните две години не е видяла по него да се прави безусловно нищо. (ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ СЛЕД МАЛКО)

Динко Цъцаров отхвърля коментар по тематиката. „ Първо  би трябвало да се изговори чисто партийно, при нас. В момента не мога да кажа нищо по-конкретно. Разбирате, че аз съм част от екипа на господин Жабов и на партия ГЕРБ “, сбит бе той пред наш кореспондент след края на сесията през днешния ден.

На въпрос за какво Жабов отсъства за следващ път и за какво се търпи тази безпардонност, Цъцаров сподели: „ Кметът е в командировка в София. Вчера му подписах командировъчния, тъй като има значими срещи “. Дали е по този начин и при кого е комадирован, единствено Бойко Борисов би могъл да каже.

ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:



Иван Жабов бе първият кмет в Бургаска област, който разгласи, че ще се кандидатира за 4-ти мандат . Още през април 2022 година, посред мандата, без никакъв мотив, като всеки самозабравил се от дългото седене във властта властник, той уведоми съгражданите си, че още веднъж ще се „ жертва “ за общото богатство.

Жабов очакваше поздравления и всеобща поддръжка от хора и организации, само че такива получи единствено на няколко събрания на пенсионерски клубове, чиито банкети провежда по традиция. Дори в личната му администрация към този момент не наподобяват въодушевени да продължат да работят по този метод.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР