Бившият училищен фелдшер Борислав Кунов, блудствал с малолетна, обжалва присъдата

...
Бившият училищен фелдшер Борислав Кунов, блудствал с малолетна, обжалва присъдата
Коментари Харесай

Бивш фелдшер от Враца, блудствал с ученичка, обжалва присъдата си

Бившият учебен фелдшер Борислав Кунов, блудствал с малолетна, апелира присъдата си.
Припомняме, че новината за дейностите му гръмна през месец май на 2013 година Оказа се, че фелдшерът на врачанското учебно заведение по изкуства е блудствал с малолетна ученичка от школото, като е опипал интимните елементи на момичето в лекарския кабинет в учебното заведение. Детето /на 14 години/ разказало на родителите си и те подали сигнал в полицията. 55-годишният тогава фелдшер бе арестуван от органите на реда. Разследващите случая внесоха преписката в прокуратурата. Полицаите откриха още ученички от същото учебно заведение, които са били опипвани от Кунов и той бе притеглен в качеството на обвинен за осъществени блудствени дейности с малолетно лице. Обвинителният акт против него беше импортиран в Районен съд Враца в края на януари 2014 г, а през февруари беше даден ход на процеса.
През януари на 2016 г, съвсем две години след началото на правосъдния развой, против някогашния фелдшер на учебното заведение по изкуствата във Враца съдът постанови неоправдателно решение. На мъжа бе наложено наказване от шест години отнемане от независимост, което да се изтърпи дейно при непоколебим режим, а от интервала на наказването да се приспадне времето, през което е бил арестуван и с мярка домакински арест.
Общо 14 бяха повдигнатите обвинявания против някогашния фелдшер. Част от блудствата той направил против малолетни, други против малолетни ученички.
По две от обвиняванията Борислав Кунов беше оневинен, тъй като не бяха потвърдени.
Освен ефикасната присъда съдът дефинира Кунов да заплати и искове за нанесени вреди на трима от конституираните цивилен ищци. Единият иск е бил за 10 хиляди лева и два по 5 хиляди Съдът почете първия иск до размер от 2 хиляди лева Кунов беше длъжен от съда да пати и разноските по делото, като сумата бе над 10 000 лева
Той и неговият бранител не пропуснаха правото си да апелират присъдата.
Жалба в Окръжния съд внесе и едно от девойките, заради противоречие с една от оправдателните присъди по случая. Вазивното дело се състоя през днешния ден. Тричленен углавен състав с ръководител арбитър Веселка Иванова изслуша мненията на страните. В откритият период съдът ще вземе решение и след правене на претекстовете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР