Бившият треньор на Берое Петър Колев, който има своя период

...
Бившият треньор на Берое Петър Колев, който има своя период
Коментари Харесай

Петър Колев: Берое можеше да вземе нещо от ЦСКА, но трябваше да покаже повече смелост

Бившият треньор на Берое Петър Колев, който има своя интервал и в Лудогорец като асистент на Димитър Димитров, разяснява пред " Мач Телеграф " идния мач сред двата противника. Той дефинира старозагорци като безапелационен любимец за седмото място и показа мнението си за случилото се в отбора след сериозните разтърсвания през зимата, довели и до прекратяването на неговия контракт.

" Мисля, че Лудогорец ще завоюва. Необходими са им тези три точки, с цел да се приближат повече до купата. Факт е, че Берое няма да играе напрегнат и играчите ще бъдат настроени и в подготвеност да се показват на положително равнище, само че ще бъде мъчно. Не чакам в редиците на първенците да има разпределяне макар задатъка им пред втория ЦСКА. " Орлите " са тим с огромен капацитет и ще се стремят по-скоро да станат първенци. Колкото пo-бързо го създадат, толкоз по-добре ще бъде за тях и ще могат да дават късмет на футболисти, които не са играли толкоз постоянно през сезона. През последните години се случваше, откакто си подсигуряват купата, да вършат ротации. Представянето на домакините и в този мач, а и по принцип зависи от атмосферата на стадиона. При една положителна конюнктура играчите ще усетят поддръжка и ще дадат максимума от опциите си ", стартира Колев.
 Петър Колев също вид за Локомотив (Пловдив)
Петър Колев също вид за Локомотив (Пловдив)

Водени са диалози и с Александър Томаш и Бруно Акрапович

" В Берое резервираха много от играчите си. Реално в тима може да съжаляват най-много за напускането на Илиян Стефанов и Омар Сако, чийто трансфер бе натрапен от събитията. На тяхно място бяха взети играчи със съществени визитки, от които все още се чака повече. С изключение на най-опитния Бен Юсеф, другите още не са посочили, че могат да вдигнат класата на тима. През пролетта отборът играе в по-голямата част от мачовете в личната половина. Стои добре в отбранителен проект и употребява възможностите за контраофанзива, само че ситуациите, които основава са извънредно малко и надлежно осъществените голове. Характеристиките на футболисти като Камара, Лебон и Генов са такива, че при тях няма по какъв начин да не се забележи спад, когато са натоварени с толкоз отбранителни задания. Показателно е, че през 2022 година голмайстор на тима е Джонатан Перейра. Иначе Петър Хубчев предприе точни дейности по организацията вътре в клуба, откакто получи цялата спортно-техническа власт. Тук не приказвам за играта на терена. Ясно е, че там ще е нужно време. На база качествата на играчите обаче мисля, че можеше да стигнат и до освен това за Купата на България. Славия бе един реализуем противник. На база на показаното от останалите ни отбори от Нова година насам, съм на мнение, че Берое няма конкуренция в борбата за седмото място. Много е евентуално да станем очевидци на един доста забавен бараж за присъединяване в Европа. Възможно е в него да гледаме борба за Тракия сред " зелено-белите " и Ботев Пд ", убеден е треньорът.

" В мача против ЦСКА, старозагорци стояха добре в отбрана и имаха четири точни удара след контраатаки. Струва ми се, обаче, че бяха една концепция по-дефанзивни от нужното. Можеше да се стигне и до позитивен резултат, в случай че беше проявена малко повече храброст, на база показаното от ЦСКА напоследък ", добави Колев и изясни своята позиция по въпроса дали Берое е можело да преследва нещо по-голямо през сезона.

" Клубът имаше потребност от корекции на някои позиции, както на терена, по този начин и в структурата на клуба. Смятам, че сега бяха напипани точните промени. Това, което се случи на първата подготовка за годината беше простотия. Хора, които нямат разбиране от това кой състезател за какъв брой време е подписал контракт с Берое и какво му е заплащането, пристигнаха и споделиха на играчите, че в случай че не желаят да си понижат заплатите, може да си вървят. За Илиян Стефанов това беше алибито, с цел да отиде в Левски, въпреки че имаше по-дълъг контракт. Добре, че по-късно от клуба съумяха да договорят 20 % от негов предстоящ трансфер ", разкри експертът. Той разяснява и идните борби за Купата на България:

" Ще бъде оспорвано. Едната от двойките опълчва най-хубавите тимове сега у нас Левски и Лудогорец, а в другата ЦСКА ще хвърли всички сили против Славия и ще се опита да стигне до край ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР