Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев говори

...
Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев говори
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Едно участие в Европа е необходимо за Левски

Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев приказва пред " Тема Спорт " за представянето на сините през есенния полусезон. Той съобщи, че столичани имат силите да се преборят за тройката напролет, и уточни кои играчи са му създали положително усещане. Славният нападател на Левски похвали Билал Бари за играта му в последните мачове на тима.
 Кокала: Стоилов накара футболистите да играят на ръба на опциите си
Кокала: Стоилов накара футболистите да играят на ръба на опциите си

" Чуждестранните попълнения се чака да вдигнат равнището "

Г-н Вълчев, какво направи усещане в представянето на Левски в последните мачове за годината?

- Има развиване в играта на отбора. Футболистите работят с по-голяма експанзия и предпочитание. Изпълняват тактическите инструкции на Станимир Стоилов. В доста от мачовете играха с висока преса в противниковата половина и не позволяваха на противника си да изнася умерено топката и им прекъсваха офанзивите в зародиш. Нарушаваха организацията им. Развитие има в играта на Марин Петков и Билал Бари. Нападателят в последните мачове се показва доста мощно. Започна да вкарва голове, само че се вижда и повече придвижване и присъединяване в комбинации. Това се промени, тъй като в предходните мачове бе доста изолиран от играта и мъчно доближаваше топката до него. Вижда се, че се понижи дистанцията сред отбраната и халфовата линия. Може би имаше в някои мачове и положения на липса на централизация в двамата централни бранители. Там имаше проблем.

" Сините " привлякоха бразилеца Велтон. Колко по-добре ще е за Билал Бари да има конкуренция за върха на офанзивата?

- Винаги би трябвало да има конкуренция в един тим, тъй като тя демонстрира максимума на футболистите. Бари няма по какъв начин да играе във всички мачове на равнище. Трябваше да се вземе нападател, с цел да може тимът да върби напред. Ако задачите са пo-занижени, може и без нов състезател, само че допускам, че управлението има високи цели. Хубавото е, че се привлякоха двама бранители, тъй като се вижда, че има потребност от укрепване в тази зона.

Какви са упованията ви за представянето на Левски напролет?

- Разликата сред тимовете в шампионата не е толкоз огромна. Виждаме, че Лудогорец и ЦСКА не разполагат с чак толкоз положителни футболисти. Ако Левски успее да играе на положително равнище и се направи добра подготовка, нещата ще се получат и сините ще са по-напред в класирането. Според мен столичани ще имат сили да се борят и на двата фронта - състезание и Купа на България. Могат да влязат в тройката. Няма по какъв начин да прогнозираш да станеш седми и да играеш бараж за евротурнирите. Мисля, че едно присъединяване в Европа е належащо за Левски, защото по този метод ще покажат футболистите си и ще може да се направи трансфер в чужбина.
 Нови финансови правила в Левски през 2022 година
Нови финансови правила в Левски през 2022 година

Ще влязат ли в действие концепциите на Станимир Стоилов?

Имаше ли футболисти, които ви направиха усещане от началото на сезона, и такива, които разочароваха с представянето си?

- Споменах към този момент, че има израстване в играта на Билал Бари, както и на Марин Петков. Здравко Димитров в обособени мачове показваше проблясъци. В мачовете имаха положителни самостоятелни прояви братята Цоневи и Андриан Краев. Последният се оправи добре със дилемите си в отбранителен проект. Изчисти играта си и към този момент не прави толкоз фалове, с цел да получава жълти картони. Добри изяви имаше и от Николай Михайлов. Запази мрежата си суха в поредни мачове. Вече загатнах, че нещата в отбраната не са толкоз добре, и то при централните бранители. Видяхме, че имаше и проблеми с контузени играчи в халфовата линия, което принуди Драган Михайлович да играе като вътрешен полузащитник. Но може да се каже, че представянето на Левски в последните мачове е малко над междинното равнище. Сега би трябвало да се надгражда и напролет сините да се придвижат напред в класирането.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР