Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Джошуа поиска трети мач с Руис още преди реванша

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се надява да изиграе трети дуел против Анди Руис. Двамата ще се срещнат за повторно на 7 декември в Дирия (Саудитска Арабия), като това ще е реванш на мача от 1 юни. Тогава британецът се елементарни с трите си международни трофеи, които загуби изненадващо от мексиканеца с нокаут.

" Това няма да е последният път, в който виждам Анди Руис на кръга. Мисля, че вършим положителни мачове. Мисля, че ще има нокаут в събота, ще има фойерверки, а хората желаят да гледат това - кръв и нокаути. Определено ще се забележим за трети път ", съобщи Джошуа.

Евентуален трети мач сред двамата обаче съвсем несъмнено ще е за по-малко от три трофеи, защото Международната боксова федерация (IBF) задължи спечелилия от реванша да срещне наложителния кандидат Кубрат Пулев до края на май. Това ще бъде третият път,  в който Пулев получава късмет да стане международен първенец. Първия път той бе нокаутиран от Владимир Кличко през 2014 г., а преди две години българинът се контузи преди планувания мач с Джошуа.

Джошуа призна, че е трансформирал подготовката си. Според специалисти чака се той да бъде най-малко с 3 кг по-лек на реванша спрямо първия мач.

" Въпросът е кой е употребявал времето си по-умно. След загубата аз мислих доста. Промените, които направих, ще затруднят доста Руис в реванша. Това е маратон, не е спринт и аз ще бъда победител. Аз знам какъв брой съм добър. Посветил съм живота си на бокса и няма да е изненада, когато печеля ", съобщи Джошуа. 

Двамата боксьори направиха по една открита подготовка във вторник, а по-късно Руис упрекна противника си в това, че съзнателно го заобикаля.

" Исках да го видя, желаех да му стисна ръката, само че допускам, че той не желае да ме вижда ", съобщи мексиканецът. Той изясни, че множеството време, което е имал за подготовка преди реванша, ще му помогне да реализира втора победа: " За предишния мач имах месец и половина подготовка, в този момент имах 3 месеца. Знам, че той е подготвил друга тактичност, че е свалил килограми, само че и ние работим върху разнообразни неща, разнообразни комбинации и съм подготвен за всичко, което той ще опита. "

Междувременно английският вестник " Сън " заяви, че кръгът, на който двамата боксьори ще излязат в Дирия, ще бъде раздрънкан, а по-късно ще бъде съединен още веднъж в двореца на саудитския принц Мохамед бин Салман, който е с огромна заслуга мачът да се организира в Саудитска Арабия. Рингът ще бъде ситуиран пред издигнатите краткотрайни трибуни в Дирия, които имат потенциал 15 000 фенове плюс обособени ВИП места.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР