Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал призна

...
Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал призна
Коментари Харесай

Надал след загубата от Федерер: Продължаваме напред

Бившият международен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал призна надмощието на швейцарската легенда Роджър Федерер в техния полуфинален конфликт в шампионата от Големия шлем " Уимбълдън ".
 Федерер завоюва класиката с Надал и е на край
Маестрото се наложи над Матадора със 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4 и към този момент има 16 триумфа и 24 загуби против испанеца. Федерер ще се изправи против Новак Джокович във финала на конкуренцията.

" Беше тежък мач, имах своите шансове. Той беше малко по-добър. Вероятно не съумях да играя толкоз добре колкото в предните мачове, а той се показа на равнище. Мачът беше удивителен. Заслужи триумфа. Поздравления за него.



Ключово беше развиването на третия сет. В края на мача също започнах да играя по-добре, само че към този момент беше късно. Бекхендът ми не сработи през днешния ден, а той направи отличен мач.

Той постоянно съумява да прави най-трудните неща, да наподобяват елементарни. Съумява да се движи по корта по-бързо от всеки различен. Поставя напрегнат противника си, защото взема топката по-рано от всички други тенисист.

Това евентуално е най-трудното против него. Днес също го реализира. Чудесно е да бъда част от тази епоха, в която трима играчи са постигнали толкоз доста. Трудно е да се види такова стичане на събитията. А ние не сме завършили - продължаваме напред.

Това беше един от следващите епизоди. Тъжен съм да изгубя през днешния ден, защото имах опция да бъда на следващ край в Големия шлем. Приемам го. Изиграх отлично съревнование. Тъжен съм, защото тези шансове не са безконечни ", сподели Надал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР