Бившият стопер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев говори

...
Бившият стопер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев говори
Коментари Харесай

Майкъла: ЦСКА е на 80% шампион

Бившият стопер и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев приказва пред " Спортал " по отношение на последните събития в родния футбол. Според предприемача тимът на Саша Илич доближава шампионската купа в efbet Лига. Майкъла разяснява и шокиращата загуба на Лудогорец от Пирин (Благоевград).

" ЦСКА доближава шампионската купа! На 80% ще станем първенци. Лудогорец доста смъкна равнището, това не е оня Лудогорец от предните години. Може да се каже, че Лудогорец слезе на равнището на останалите в българския футбол. Да паднеш от Пирин посред Разград... На едните бюджетът им е един милион, а на другите - 40 милиона. Е, защо приказваме? Очевидно този Шимунджа би трябвало да бъде заменен. За мен беше неточност и привличането на Тодор Неделев - в Пловдив той е съществено име и си тежи на мястото, само че в Лудогорец е съвсем " господин Никой ". Няма я експанзията у Лудогорец, играят ей по този начин - в случай че нещо стане, стане.

Ако бяхме победили Локомотив (Пловдив), в този момент щяхме да водим с шест точки на върха и щеше да е още по-добре. Никой обаче не ни е отговорен, че не бихме на " Армията ", тъй като чух и прочетох и такива отзиви. Виновен ли е съдията, че ЦСКА не може да вкара дузпа две минути преди края? Вкарваш си дузпата и край, всичко завършва. Да, имаше още една дузпа за нас, само че първо имаше дузпа за Локомотив, която също не се даде. Така че дано не сочим единствено съдията. За мен помощникът на Илич сбърка, че извади Назон към 80-ата минута. Отделно не е съществено централният бранител да застане да бие дузпа. Хубаво, капитан е, само че ЦСКА има задоволително други футболисти, от офанзивната част, които могат да вкарат дузпа. Дузпа се бие горе, където вратарят няма никакъв късмет. Веднъж съм бил дузпа - против Боби Михайлов, вкарах му я.

Срещу ЦСКА 1948 няма да е елементарно, само че няма да е и доста тежко. Не виждам да имаме някакъв сериозен проблем с ЦСКА 1948. Добър тим са, само че за това 0:6, което се получи в " Надежда ", са си отговорни от Локомотив (София). Какви искания можеш да имаш, когато те бият с шест гола, не знам. От друга страна като имаш искания за нещо, би трябвало да играеш на Националния стадион, а не в Бистрица. Мачът с ЦСКА 1948 би трябвало да се играе на " Васил Левски ", а не в Бистрица. Там играе Витоша (Бистрица), а ЦСКА на " Армията " и " Васил Левски ". Там побеждавахме първенците на Англия, Испания, Германия, Франция. Бяхме първенци и играехме с най-силните в Европа, за ЦСКА мачовете с Левски не бяха от голяма важност, ние не ги брояхме.

Най-хубаво за алената общественост ще бъде ЦСКА и ЦСКА 1948 да се обединят. Представете си отпред на един клуб да са всички тези съществени предприемачи. При настоящето ръководство на двата клуба обаче смятам, че това ще стане доста мъчно, съвсем е невероятно. Знаете ли, у нас не обичаме да приказваме нещата с същинските им имена. Направили ви усещане, че на 3 март по всички малките екрани споделиха, че честваме Освобождението на България. Но никой не сподели кой ни е освободил и от кого. Това не се приказва.

За Левски ще кажа, че ще тръгнат полека-лека нагоре. Нормално е, щом създаваш положения, ще дойдат и головете, не може единствено да губиш точки. Направи ми усещане, че когато поведоха на Хебър (Пазарджик), левскарите започнаха да се радват все едно вкараха гол на полуфинал в Шампионската лига. То беше наслада, то беше знамение. Но обикновено - в рецесия са, трябват им точки. Ще пристигна мачът с ЦСКА, отново ще влязат в рецесия. Да, предходната година ни биха справедливо, само че ние бяхме безобразни ", сподели Георги Илиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР