Бившият стендъп комик, а сега продуцент и медиен магнат Байрън

...
Бившият стендъп комик, а сега продуцент и медиен магнат Байрън
Коментари Харесай

Бившият комик и настоящ медиен магнат Байрън Алън предлага на Walt Disney $10 млрд. - ето за кои активи


Бившият стендъп комедиант, а в този момент продуцент и медиен магнат Байрън Алън е направил оферта за закупуване на част от телевизионните активи на Walt Disney Corporation. Това заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Според тях, става въпрос за телевизионната мрежа ABC (една от най-големите в САЩ), кабелните канали FX и National Geographic, както и някои локални тв канали.

Съобщава се също, че Алън предлага за тези активи 10 милиарда $. Сумата е изчислена, като осем пъти размера на индикатора EBITDA (печалба преди облагане с налози, лихви, амортизация и амортизация), тъй че при покачване или намаляване на индикатора може да бъде поправена.

Walt Disney към този момент съобщи, че са " открити за разглеждането на разнообразни стратегически разновидности " за своя бизнес, само че до момента компанията " не е взела никакви решения по отношение на ABC или други свои активи ".
 Disney+ потегля в България и (може би) на български
Disney+ потегля в България. Какво ще предлага и на каква цена?

Родните клиенти ще имат достъп до истинското наличие на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star, събрани на едно място

Припомня се, че през юли основният изпълнителен шеф на Walt Disney Боб Айгър е декларирал, че компанията обмисля продажбата на някои от своите телевизионни активи, които в последно време срещат възходяща конкуренция от страна на стрийминг услугите.

По-рано Bloomberg заяви, че компанията Nexstar Media, която е от водещите оператори на локални телевизионни канали в Съединени американски щати, също води договаряния с Walt Disney за закупуване на посочените тв активи.
 Акциите на Walt Disney паднаха с 45% от началото на годината
Акциите на най-голямата в света компания за развлечения паднаха с 45% от началото на годината

" Принос " за това има и не изключително сполучливия старт на на новия филм " Аватар: Пътят на водата "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР