Бившият старши треньор на Тотнъм и Пари Сен Жермен -

...
Бившият старши треньор на Тотнъм и Пари Сен Жермен -
Коментари Харесай

Почетино: Марадона щеше да прегърне Меси

Бившият старши треньор на Тотнъм и Пари Сен Жермен - Маурисио Почетино, съпостави Лионел Меси с иконата на Аржентина - Диего Марадона. Специалистът направи това в особено изявление, което даде пред " The Athletic ".

" Знам какво е да ръководиш Меси, той беше при мен през предишния сезон в ПСЖ. За мен Меси въплъщаваше същото нещо, което и Марадона. Вие му се възхищавате от разстояние и смятате, че той е най-хубавият състезател в света. Той е от вида футболисти, които те карат да се усмихваш и да се чувстваш горделив. Можете да го наречете специфичен, свръхчовек или супер състезател ", показа Почетино.

" И когато срещнете играчи като Марадона, можете единствено да им се възхищавате. Така че Меси е състезател, който знае всичко. Той има способността да схваща какво тъкмо се случва на терена и какво има потребност тимът от него. И в случай че го имаш, както в тази ситуация с Марадона, би трябвало да му се радваш. Да тренира с теб 90 минути или два часа е необикновено ", добави той. " Няма да намерите по-конкурентоспособен състезател от него или Марадона. Те ненавиждат да губят даже повече от елементарните играчи. Те имат способността да бъдат конкурентни във всеки един мач, във всяка една област от живота си. Меси е подготвен да пристигна първи на подготвителната база, с цел да бъде изцяло квалифициран да излезе на терена "

" Меси в този момент е водачът на Аржентина. Те се нуждаят от него и това е огромна крачка за самия Меси. Не става въпрос единствено за представянето му на терена, което е каквото сме очаквали от него. Хората мислят, че е спокоен, само че от време на време нещата от вътрешната страна са разнообразни. Той има доста мощен темперамент, не приказва доста, само че приказва когато е нужно ", показа Маурисио Почетино.

" Диего би прегърнал и целунал Меси, дори щеше да го благослови със личните си ръце. Тъжно е, че Диего няма да е там в неделя да го гледа на финала "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР