Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич е в болница в Атина,

...
Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич е в болница в Атина,
Коментари Харесай

Бивша звезда на Ювентус оцеля след опит за убийство

Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич е в болница в Атина, откакто против него беше осъществен опит за ликвидиране. Покушението е станало довечера в предградието на гръцката столица Глифада. Непознат човек е стрелял по Ковачевич пред дома му сега, в който сърбинът е излязъл от автомобила си.

Бившият футболист е уцелен с патрон в крайници, само че няма съществени пострадвания. На мястото на случая бързо е пристигнала кола за спешна помощ, която го е откарала в болница. Ковачевич към този момент е разпитан от полицията, а гръцките медии цитират първите му думи: “Видях човек, който излезе от кола с револвер в ръка и потегли към мен. Когато стреля, инстинктивно се хвърлих надясно. След това видях по какъв начин той побягна, качи се в автомобила и изчезна”.

От полицията към този момент са претърсили региона към дома на Ковачевич. Специално подготвени полицейски кучета също помогат в търсенето на следи от причинителя на покушението. На към 700 метра от мястото на стрелбата е бил открит разпален автомобилът, с който стрелецът е избягал. Возилото е записано като крадено.

Предполага се, че стрелецът е имал съизвършител, който го е чакал в колата. Полицията счита, че офанзивата против Ковачевич е била подготвяна дълго време и причинителите са били наясно тъкмо по кое време той ще се появи пред дома си. Медиите в Гърция пишат, че опитът за ликвидиране по-скоро не е обвързван с футбола.

Дарко Ковачевич е роден на 18 ноември 1973 година. Юноша е на Раднички (Ковин), а професионалната му кариера минава през Пролетер (Зреняин), Цървена звезда, Шефилд Уензди, Реал Сосиедад, Ювентус, Лацио и Олимпиакос. След като се отхвърли от футбола, за малко беше основен скаут, а по-късно и състезателен шеф на гранда от Пирея. По-късно заемаше и управителен пост в сръбската федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР