Бившият собственик на Левски Спас Русев похвали структурата и модела

...
Бившият собственик на Левски Спас Русев похвали структурата и модела
Коментари Харесай

Спас Русев: Работещият модел е на Домусчиев, Левски има отлични шансове с Васил Божков

Бившият притежател на Левски Спас Русев похвали структурата и модела на ръководство на Лудогорец. Бизнесменът означи в изявление пред Блиц, че Кирил Домусчиев е подходил вярно, а резултатът са осем поредни трофеи. Според Русев, който през днешния ден навършва 65 години, при все новата власт в Левски и влизането на Васил Божков в клуба, „ сините “ имат чудесния късмет да се показват чудесно и да зарадва почитателите си. Русев пожела триумф на отбора от Герена, с който се раздели публично март месец тази година.
 
Честит празник, господин Русев! Намирам Ви в Лондон, където разбираме, че ще чествате рождения си ден на празненство измежду другари от  „ Serpentine Gallery “. Искам за миг да ви отклоня от празничната конюнктура и да ви върна към футбола. На финалите за Купата на Европа и Шампионската лига се срещнаха 4 британски тима. Кой беше Вашият любимец за продобиване на най-престижното отличие на Стария континент?
 
Разбира се, че гледах тези мачове. Аз бях един от 100-милионната публика, изгледали финала на Шампионската лига. Като човек, който от  доста години е обвързван с Лондон, моите желания бяха за Тотнъм. Но се веселя и за успеха на Ливърпул. Бях доста по-щастлив 2 дни преди този момент, когато Челси завоюва Купата на Европа. Тази година европейският футбол беше безусловно доминиран от британските тимове. 
 
Как си обяснявате сегашната надмощие на британските тимове за сметка на испанските грандове, които преобладаваха през последните години в Европа?
 
Миналата седмица във „ Файненшъл таймс “ имаше забавна публикация, съгласно която един от най-точните индикатори за триумфа на един клуб е какви пари се влагат за заплати на футболисти.  Според KPMG, макар неимовернo високите доходи от излъчването на Премиершип в Англия, в Испания Реал и Барселона са вложили, всеки един по настрана, заплати в порядъка на 100 милиона евро повече от тези в британските клубове. Това изяснява за какво в последните 10 години 7 от купите на Шампионска лига бяха печелени от испанските клубове. Ако се позовем на същия разбор в България, то това демонстрира и потвърждава за какво Лудогорец е най-успешният и безапелационен тим в последните години. Очевидно притежателят на клуба Кирил Домусчиев е подходил вярно при структурирането на отбора и във връзка с привличането и заплащането на футболистите. И резултатът е осем поредни шампионски трофеи. Това е работещият модел.-->
 
Виждаме, че Левски към този момент може да разчита на всесилен финансов покровител в лицето на Васил Божков. Увеличава ли това възможностите на „ сините “ за спечелване  на първа купа от 11 години?
 
Аз считам, че сега Левски има неповторим късмет да се показа чудесно и да донесе дълго чаканата наслада на почитателите. Клубът е благосъстоятелност на най-богатия българин Васил Божков, с изпълнителен шеф Павел Колев, чиято репутацията е на най-компетентния и най-хубавия експерт във футболната администрация, и ментор Петър Хубчев, който до неотдавна водеше националния тим. Това са предпоставки клубът да покаже положителни резултати още идната година и аз им искам от сърце триумф.
 
По какъв метод е допустимо да се придвижи британския или испанския модел на ръководство и при българските клубове, с цел да могат да генерират доходи и да се самоиздържат?
 
Докато няма построени съвременни игрища и съвременна инфраструктура, това мъчно би било допустимо.
 
Има ли вяра българският футбол да си върне водещите позиции на клубно и национално равнище в Европа?
 
Аз не съм подобен футболен специалист и потенциал, с цел да направя сходен разбор. Но съм сигурен, че хората, които са се отдали на тази специалност, имат предпочитание България да бъде фактор на европейската и международна футболна сцена.
 
Казахте, че следите европейския футбол. Хвърляте ли по едно око и на мачовете от българското състезание?

До напълно скоро време, да. Но шампионатът свърши и в този момент сме в отмора.
  Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР