Бившият служебен премиер Стефан Янев учреди официално партия Български възход,

...
Бившият служебен премиер Стефан Янев учреди официално партия Български възход,
Коментари Харесай

Стефан Янев учреди партия Български възход

Бившият длъжностен министър председател Стефан Янев учреди публично партия " Български напредък ", на която беше определен за ръководител. Предстои партията да бъде записана и в съда. Основата цел на " Български напредък " ще бъде стабилно да работи за българския народен интерес. Янев съобщи, че е подготвен още веднъж да бъде министър председател.

Новоучредената партията ще се дистанцира от общоприетите в политиката - ляво, дясно, център.

" Партията е учредена да работи в идеологическия набор на народен консерватизъм, обърнато към българсите обичаи, българските обичайни полезности - учебно заведение, семейство, религия, общост. Партията ще бъде подобен вид обединител, ще сплотява всички български гении. Всички качествени, морални хора, които желаят да работят за бъдещето на България ", съобщи Стефан Янев.

Един от най-близките съратници на Янев Ралица Симеонова изненадващо разгласи през днешния ден в обществените мрежи, че няма да е част от партията, като претекст уточни кадровия проблем:

" Вече имах опция да подчертая, че главен проблем в новата групировка „ Български напредък " е кадровият и той, за жалост, не ми наподобява решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони... "

„ Прецених, че няма по какъв начин да бъда част от този план, посредством който аз, в персонално качество, не мога да извърша главния си ангажимент, т.е. не мога да подсигурявам, че няма да бъдете излъгани и предадени за следващ път. Все отново поисквам триумф и нека последователно форматът да се почисти от плявата, да стане витален и да способства за положителното на България... "

СНИМКИ: БГНЕС



" Ралица Симеонова е доста първокласен човек, само че тя като всеки един от нас е човек свободен, със свободна воля, това е нейно решение, тя по този начин решила. Това е заседание на хора със свободен дух, със свободна воля ", отговори Стефан Янев.

Той добави, че партията му не изключва съдействие с никоя парламентарна група.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР