Бившият словашки министър-председател Игор Матович и бившият министър на вътрешните

...
Бившият словашки министър-председател Игор Матович и бившият министър на вътрешните
Коментари Харесай

Бивш премиер и вътрешен министър се сбиха на митинг в Словакия

Б ившият словашки министър-председател Игор Матович и някогашният министър на вътрешните работи Роберт Калиняк се сбиха , съобщи Ройтерс.

Словашкият експремиер е деятел против корупцията. Неговата партия завоюва последните избори през 2020 година

Матович беше свален от поста министър-председател заради търкания в ръководещата коалиция. Той от дълго време упреква партията (SMER-SSD) на Калинак и трикратния министър председател Робърт Фицо, че са корумпирани, пише Ройтерс. Лидерите на SMER-SSD отхвърлят сходни обвинявания.

Инцидентът изведе наяве нестабилната атмосфера преди изборите, които са планувани на 30 септември. Партията на Матович, се намира на прага от 7%, посочат анализатори.

В сряда се появиха фрагменти на Матович, който кара пикап, изрисуван с надпис „ няма да ви предадем на мафията “. По време на демонстрацията Матович със викания упрекна Калиняк в неприятна имиграционна политика, когато беше министър на вътрешните работи.

На фрагменти, публикувани в общественото пространство се вижда как Калиняк се пробва да изтръгне микрофона от ръцете на експремиера, с цел да спре виковете му, докато Матович го отблъсква, наричайки го мафиот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР