Бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев е новият

...
Бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев е новият
Коментари Харесай

Дечо Дечев е новият стар директор на болница Свети Иван Рилски

Бившият началник на здравната каса доктор Дечо Дечев е новият шеф на болница " Свети Иван Рилски ", потвърдиха за от Министерството на здравеопазването.

Информацията за рокадата се появи по-рано през днешния ден от чиновници на лечебното заведение. Според тях повода за освобождението на досегашния шеф доктор Антон Петков е неспазване на изискванията по контракта за ръководство на болничното заведение, неизгодна договорка за наем на прилежаща постройка, а бордът на шефовете не е бил уведомяван за взетите решения.

Дечев към този момент е бил шеф на болничното заведение в предишни интервали. Вчера над 200 чиновници на УМБАЛ " Св. Иван Рилски " се обърнаха с отворено писмо до президента, министър-председателя и здравния министър, в което изясняват, че лечебното заведение е подложено на " невиждан напън ". " Налице са опити да се дестабилизира една от най-добре работещите държавни лечебни заведения в България. Правят се внушения за безсистемно харчене на финансови средства и установени нарушавания ", се споделя още в позицията, в която се и показва, че УМБАЛ " Св. Иван Рилски " е с положителни финансови резултати.

Във връзка с информацията за неблагоприятен контракт за наем на прилежаща постройка, чиновниците на болничното заведение изясняват, че тя е била планувана за Център за лекуване на исхемичен мозъчен инсулт, както и обучителен център към отделението. " Осигуряването на в допълнение площи ще ни разреши да създадем Отделение за трансплантация на стволови кафези ", пишат още медиците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР