Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев се оплака, че репортер

...
Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев се оплака, че репортер
Коментари Харесай

Пламен Георгиев:Репортер на bTV се хвърли пред колата ми

Бившият началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев се оплака, че кореспондент на Би Ти Ви безусловно е изскочил пред колата му в желанието си непременно да вземе изявление от него. Това е основало риск от сериозен случай, тъй като поради закани за живота от пет месеца Георгиев се движи с защита от НСО.

От медията упорствали ексшефът на комисията " Антимафия " да каже дали ще даде единодушието си за самостоятелна експертиза от Камарата на архитектите на терасата на неговия апартамент. 

Георгиев  популяризира своя писмена позиция до бТВ  по отношение на отхвърли да разяснява проблема:

„ Днес (04.08. – неделя), станах несъзнателен участник в неприемлива обстановка, основана от Ваш екип. След мое присъединяване в утринния блок на Нова телевизия бях безусловно причакан от Ваш кореспондент, а при опита ми да напусна постройката, се стигна до секване на пътя на автомобила на НСО – обстановка, която разбирате, че можеше да докара до случай. 

Истината е, че бях зает фамилно през днешния ден, защото синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и повода да отклоня поканата за изявление от страна на Вашия кореспондент, който ме дебнеше пред постройката на Нова телевизия.

Не чаках обаче, че дълготраен публицист би заплашил личната си сигурност и тази на сътрудниците си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете терзанието ми – всяка сходна обстановка може да се схване като заплашителна от чиновниците на НСО, на които е предоставено да наблюдават за моята сигурност.  

Подобно държание е необяснимо за мен, защото постоянно съм приемал бТВ и нейните чиновници за сериозна и справедлива медия, която съблюдава етичните и професионални правила на журналистическата колегия. Удивен съм, че обществена персона като мен, може да бъде причаквана по сходен метод – не като дълготраен чиновник на страната, съблюдаващ за спазването на нейните ползи, а като укриващ се от закона нарушител. 

Моля считайте актуалното писмо за моя публична позиция по случилото се ”, написа в известието на Георгиев..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР