Бившият шеф на Интерпол, китаецът Мън Хунвей се призна за

...
Бившият шеф на Интерпол, китаецът Мън Хунвей се призна за
Коментари Харесай

Бившият шеф на Интерпол се призна за виновен в корупция

Бившият началник на Интерпол, китаецът Мън Хунвей се призна за отговорен в корупция. Той беше съден от китайски съд. Мън Хунвей изчезна мистериозно предходната година, след което се оказа, че е бил арестуван в родината си, където е заемал разнообразни значими постове.

Мън Хунвей се яви навън съвещание на съда в китайския град Тянцзин. 65-годишният някогашен началник на Интерпол се призна за отговорен по делото за взимане на подкупи, до момента в който е бил заместник-министър на публичната сигурност и началник на бреговата защита в Китай. Сумата е 1 милион и 860 000 евро.

Присъдата ще бъде произнесена на по-късна дата.

Мън Хунвей подаде оставка от поста си в интернационалната полицейска организация откакто жена му разгласи за изгубването му по време на пътуването му в Китай през септември предходната година.

Месеци преди този момент управляващите в Пекин оповестиха, че следствието против него е дало резултати и той беше изключен от Комунистическата партия.

Съпругата на Хунвей Грейс получи леговище във Франция. Според нея обвиняванията против мъжа ѝ са политически стимулирани. Мън Хунвей оглави Интерпол през ноември 2016 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР