Бившият шеф на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община

...
Бившият шеф на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община
Коментари Харесай

Бившият шеф на строителния контрол в София Влади Калинов оглави ДНСК

Бившият началник на дирекция " Общински строителен надзор " в Столичната община арх. Влади Калинов, който преди две години напусна поста си поради абсурда със застрояването на терасата-покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, към този момент оглавява Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК),.

Новото предопределение е направено без доста звук - за него се схваща от уеб страницата на дирекцията, където Калинов е вписан като неин шеф. Той заема мястото на подалия през вчерашния ден оставка шеф на ДНСК Иван Несторов. От Министерство на регионалното развитие оповестиха, че министърът на районното развиване Виолета Комитова му благодарила за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното подсилване на ДНСК.

Несторов обаче не напуща дирекцията, а минава на друга позоция в администрацията й. Той е изместен като шеф на дирекция " Благоустройство и геозащита ". Оставката му бе поискана от Мая Манолова още веднъж поради градежа на небостъргача " Златен век ", както и за случая с „ подпорната стена ” в Алепу.

Арх. Влади Калинов се отдръпна през юни 2019 г. от управителния пост в общинския строителен надзор, откакто стана ясно, че е прекратил процедурата по издаване на заповед за унищожаване на издигнатите без строителни бумаги навеси на терасата в жилището на тогавашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев. От Камарата на архитектите в България желаеха инспекция на работата му поради прикриване на нелегално строителство.

Междувременно в четвъртък от министерството на районното развиване оповестиха, че министър арх. Виолета Комитова е разпоредила на ДНСК по-задълбочена инспекция на строителството на постройката „ Златен век “. Bъpxoвният aдминиcтpaтивeн cъд към този момент излезе с решение, че може да продължи дocтpoявaнeтo нa нeбocтъpгaчa в столичния квартал “Лoзeнeц ”. Работата по постройката бе спряна със заповед на ДНСК, до момента в който Несторов бе началник на строителния надзор.

Министър Комитова е провела среща в четвъртък  с представители на изпълнителя " Артекс инженеринг " АД и на Инициативен комитет " Лозенец ", както и с основния проектант на София Здравко Здравков и с началника на ДНСК, се показва в известието на Министерство на регионалното развитие. В него не се показва името на началника на ДНСК. В рамките на срещата са били показани мненията на страните след решението на Върховния административен съд по проблема.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР