Бившият шеф на ДАНС Сертов беше водеща новина преди години,

...
Бившият шеф на ДАНС Сертов беше водеща новина преди години,
Коментари Харесай

„Намериха“ Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство

Бившият началник на ДАНС Сертов беше водеща вест преди години, откакто изчезна и „ Интерпол “ го издирваха
Екипът на новият министър на външните работи Теодора Генчовска се разраства с още един консултант – Петко Сертов, който изчезна през 2014.

Въпреки че няма публично удостоверение на новината, Сертов към този момент попада като консултант във вътрешния телефонен справочник на Министерство на външните работи, оповестява „ Клуб З “.

Сертов е роден през 1956 година и към този момент се оказва „ младежът “ в екипа на Генчовска. Той стартира кариерата си през 1984 година като кадрови офицер във Второ основно ръководство (контраразузнаване) на Държавна сигурност. След 1991 се занимава с „ тероризъм “ и „ опиати “ в ЦСБОП. След няколко години в частния бранш, през 2005 Сертов става секретар на Съвета по сигурност при Министерския съвет, а през 2007 е назначен за ръководител на ДАНС и остава подобен 2 години.

На 5 декември 2014 Сертов шокиращо изчезна. Той оставя двата си мобилни телефона вкъщи, напуща жилището си и брачната половинка му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери излиза наяве, че е отпътувал в посока Гърция с лек автомобил. Той беше разгласен за интернационално търсене, а Интерпол го търсеха с „ жълта бюлетина “. На 12 януари 2015 година, малко повече от месец по-късно, Сертов се завръща в страната. Не дава никакви пояснения къде е бил и за какво. Изчезването му е обхванато в мъгла и до през днешния ден.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР