Бившият селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, коментира решението да

...
Бившият селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, коментира решението да
Коментари Харесай

Фернандо Сантош: Ще има недоволни от решенията ми, но винаги съм се ръководил от интересите на отбора

Бившият селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, разяснява решението да напусне поста си. По-рано в четвъртък от португалската федерация оповестиха, че се разделят с 68-годишния експерт след отпадането от Мароко на ¼-финалите на Световното състезание в Катар.

„ Напускам националния тим с чисто сърце. За мен беше огромна привилегия да повеждам Португалия. Постигнах задачите, които си бях сложил. Искам да благодаря на играчите, с които работих от 2014-а година. насам, всички без изключение. Когато ръководиш екип, би трябвало да правиш сложни избори и несъмнено постоянно ще има недоволни от взетите решения. Но постоянно съм ги приемал в интерес на националния тим. Искам да благодаря и на сътрудниците, на федерацията, на всички, с които работих. И най-после, желая да благодаря на португалските почитатели. Сега ще съм един от милионите последователи, които стискат палци на отбора “, съобщи Сантош.

Той застана отпред на „ мореплавателите “ през 2014-а година. Под негово управление Кристиано Роналдо и компания завоюваха Европейското състезание през 2016-а година, а през 2019-а година победиха и в първото издание на Лигата на нациите.

Медиите в Португалия настояват, че най-вероятният правоприемник на Фернандо Сантош е старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР