Бившият селекционер на Португалия Фернандо Сантош бе назначен вчера за

...
Бившият селекционер на Португалия Фернандо Сантош бе назначен вчера за
Коментари Харесай

Португалецът Фернандо Сантош: Вече съм поляк

Бившият селекционер на Португалия Фернандо Сантош бе назначен през вчерашния ден за треньор на Полша и на първата си конференция съобщи, че се усеща поляк. Той напусна отбора на “Петте щита ” след Световното, защото доближава единствено до осминафинал.

„ За мен е огромна чест, тъй като приказваме за велика страна с извънредно богата история и просвета. Полският футбол също има история, която е белязала моето потомство. Националният тим има доста играчи с доста високо качество, той е измежду най-хубавите в света. От през днешния ден съм поляк, аз съм един от вас “, рече Сантош.

68-годишният Сантош стана третият задграничен експерт, който ще управлява поляците. Преди него тази опция получиха Лео Бенхакер и Пауло Соуса.

Сега Сантош ще бъде отпред на тим, чийто капитан е Роберт Левандовски, нападателят на “Барселона ”, който на 34 години е към края на кариерата си и може би му остава единствено Европейското състезание през 2024 година и евентуално Мондиал 2026 година

Португалецът е претрупан със задачата да усъвършенства незадоволителното показване на Полша на последните огромни шампионати. От 1986 година насам националният тим е прекосявал груповата фаза единствено на едно Световно (2022 г.) и едно Европейско (2016 г.).

Полската федерация не продължи контракта на предшественика на Сантош - Чеслав Михниевич, откакто доближи етапа на елиминациите на Световно за първи път от 36 години. Договорът му изтече на 31 декември.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР