Бившият румънски премиер Виктор Понта заяви снощи, че ще поеме

...
Бившият румънски премиер Виктор Понта заяви снощи, че ще поеме
Коментари Харесай

Бившият румънски премиер Виктор Понта ще оглави нова партия

Бившият румънски министър председател Виктор Понта съобщи нощес, че ще поеме управлението на основаната от него партия Про Румъния, само че няма да се кандидатира на президентските избори през 2019 година, оповестява в. “Гъндул”.

В емисия на телевизия Реалитатя Понта изрази удовлетворение от оправдателната присъда, която съдиите от Върховния касационен съд издадоха по делото “Турчени-Ровинари”, по което той беше упрекнат в погрешни заявления, пране на пари и съучастничество в данъчни измами. Той съобщи, че това ще му разреши да се концентрира върху бъдещето.

“Да, ще бъда водачът на тази групировка (Про Румъния). През 2019 година няма да се кандидатирам. Прибързах през 2014 година и не желая да върша тази неточност още веднъж. Ще поддържа различен кандидат”, уточни Понта, който загуби изборите през 2014 година от сегашния държавен глава Клаус Йоханис.

Партията Про Румъния беше учредена от Виктор Понта и Даниел Константин предходната година като “политическа опция за разочарованите и отвратените както от Социалдемократическата партия на (Ливиу) Драгня, по този начин и от Национално-либералната партия на (Лудовик) Орбан”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР