Бившият редактор от руската телевизия Първи канал Марина Овсянникова беше

...
Бившият редактор от руската телевизия Първи канал Марина Овсянникова беше
Коментари Харесай

Марина Овсянникова осъдена на 8,5 г затвор, задето нарече Путин убиец, а войниците му - фашисти

Бившият редактор от съветската телевизия " Първи канал " Марина Овсянникова беше наказана задочно на 8,5 години отнемане от независимост по обвиняване в разпространяване на недостоверна информация за въоръжените сили на Русия, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" С оглед на позицията на прокуратурата Овсянникова бе наказана на 8 години и 6 месеца отнемане от независимост, като наказването следва да се изтърпи в наказателна колония с общ режим ", се споделя в известие на московската прокуратура.

Обвинението в разпространяване на " недостоверна информация " е по отношение на нейна протестна акция от юли предходната година. Тогава тя застана на брега на река Москва против Кремъл с афиш, на който написа: " Путин е палач, бойците му – фашисти ", отбелязва Ройтерс.

Овсянникова работеше за съветската държавна телевизия " Първи канал " повече от 10 години, преди да реши да провежда митинг против войната в Украйна.

През март 2022 година тя прекъсна живото предаване на вечерните вести с афиш в ръце, на който пишеше: " Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат ".

Овсянникова напусна Русия с щерка си, откакто една година беше държана под домакински арест.

Адвокатът ѝ съобщи, че сега тя се намира в Европа, само че не разкри в коя страна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР