Бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров остава в ареста.

...
Бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров остава в ареста.
Коментари Харесай

Бившият районен кмет на Младост Петко Дюлгеров остава в ареста

Бившият областен кмет на "Младост " Петко Дюлгеров остава в ареста. След като изслуша особено назначената съдебно-медицинска експертиза, Специализираният углавен съд установи, че здравословното му положение не постанова смяна на мярката за неотклонение, заяви БНР.

Дюлгеров е упрекнат дружно с кметицата на "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в искане и приемане на рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Бившият кмет изиска от съда да му позволи да си направи интервенция на очите. Магистратите обаче решиха, че болестта му е с близо 20-годишна отминалост и че интервенцията може да бъде направена на по-късен стадий.

Заради дългогодишно заболяване на очите, Дюлгеров желае да му бъда направена съвсем незабавно трансплантация на роговица:

"И се чака тази роговица от 2016-та година ", изясни юристът му Марияна Тодорова.

След като изслуша експерт от Министерство на вътрешните работи съдът реши, че интервенцията може да изчака, само че задължи прокуратурата да следи положението на арестувания.

"Ние поемаме и си имаме уговорката по закон във всеки един миг при утежняване на здравословното положение да реагираме ", даде обещание прокурор Илиян Рангелов.

Дюлгеров остава в ареста и поради неразколебаното обосновано съмнение за присъединяване му - в "порочните практики в община Младост ", доказани и личните му обясненията пред проверяващите.

"Има разпит, при който той е споделил, че е бил медиатор сред господин Ваклин, госпожа Иванчева по отношение на издаване на разрешителни за градеж ", посочи юрист Тодорова.

Прокурор Рангелов пък даде да се разбере, че съдействието на Петко Дюлгеров няма да бъде забравено: "Тази позиция постоянно е оценена от съда и то за подобен, който съжалява за нещо и който спомага за откриване на обективната истина ".

Решението може да бъде обжалвано пред Специализирания апелативен съд.

Днес пред съда ще се изправят, само че с цел да чуят ще бъдат ли отстранени от постовете им, и Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата твърди, че кметицата на Младост продължава кадрува, даже и от следствения арест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР