Бившият ръководител на специализираната прокуратурата Димитъp Франтишек Πeтpoв се е

...
Бившият ръководител на специализираната прокуратурата Димитъp Франтишек Πeтpoв се е
Коментари Харесай

Димитър Франтишек Петров е кандидат за шеф на Апелативната спецпрокуратура

Бившият началник на профилираната прокуратурата Димитъp Франтишек Πeтpoв се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa.
Срокът за присъединяване в състезанието изтича през днешния ден и към този момент Петров е единствения претендент, съобщи БНР.
Този май след няколко месеца на поста, Франтишек се отдръпна без пояснение от Специализираната наказателна прокуратурата.
Тогава основният прокурор Иван Гешев му благодари и изясни изненадващата оставка с това, че е " зародил проблем, който му пречи да се концентрира върху активността си като началник ".
Постът, за който в този момент Димитър Франтишек Петров се канидатира, е незает от повече от две години. През това време се провалиха три процедури.
След оставката му без титулярен началник е и първоинстанционната наказателна прокуратурата, заради липса на претенденти да я оглавят.
В момента нейн краткотраен началник е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предварително се отдръпна като началник на Софийската градска прокуратура.
Междувременно през днешния ден стана ясно, че ръководителят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е номинацията на прокурорите за член на Висш съдебен съвет на мястото на Даниела Машева, която напусна правосъдния кадрови орган, с цел да стане заместител на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР