Бившият ръгби национал на Уелс Джейми Робъртс остави настрана бутонките

...
Бившият ръгби национал на Уелс Джейми Робъртс остави настрана бутонките
Коментари Харесай

Уелски ръгбист започна работа в Националната здравна служба на Великобритания

Бившият ръгби национал на Уелс Джейми Робъртс остави настрани бутонките и спортния екип, с цел да стартира работа в Националната здравна работа във Англия. 33-годишният Робъртс, който е квалифициран доктор, ще работи в болница в Кардиф като клиничен иновационен помощник.

" Макар и да не съм работил в никакъв случай преди като лекар, взех решение, че няма да е неприятно да има още две ръце и един мозък в борбата с ковид. Моята роля ще бъде да стимулирам хората тук и да насочвам верните сигнали към обществото, с цел да разбере то с какъв необикновен тим разполагаме ", сподели ръгбистът.

Wales rugby player Jamie Roberts starts work for the NHS amid crisis, seven years after getting medical degree https://t.co/UdGHYVSZ8o
— WalesOnline Rugby (@WalesRugby) April 7, 2020 Робъртс, който има 94 мача за националния тим на Уелс, съобщи, че нацията би трябвало да бъде по-силно обединена отвсякога, с цел да спре ковид, който към този момент умъртви над 6 000 души във Англия.
" Всички имаме роля в тази битка и тя е доста значима. Трябва да решим този проблем и колкото по-рано всички се включат, толкоз по-бързо и елементарно ще се оправим. Мисля, че това може да бъде най-голямата победа на тима на Уелс ", сподели още спортистът.

Преди да стартира болестта от COVID-19 Робъртс играеше за южноафриканския клуб по ръгби Стормърс, само че се прибра в Уелс, с цел да оказва помощ в борбата с заболяването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР