Бившият президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в канцеларията на

...
Бившият президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в канцеларията на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп дава показания в прокуратурата в Ню Йорк

Бившият президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дойде в канцеларията на основната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, с цел да даде показания за повторно по отношение на правния спор по отношение на бизнес практиките на компанията му, заяви Асошиейтед прес.

" Президентът Тръмп е освен подготвен, а и няма самообладание да даде показания през днешния ден пред основната прокурорка ", съобщи неговата адвокатка Алина Хаба. " Той поддържа твърдо позицията си, че няма какво да крие и чака с неспокойствие да осведоми основната прокурорка за големия триумф на мултимилиардната си компания ", добави тя.

Тръмп дойде с конвой пред постройката на нюйоркската прокуратура
Летиша Джеймс заведе дело против Тръмп предходната година с претекстовете, че той и фамилията му са подвели банки и бизнес съдружници, давайки им подправена информация за притежаваните от организацията на Тръмп средства и активи. Делото не е обвързвано с обвиняването, заведено от окръжния прокурор на Манхатън, което докара до първото в историята на Съединени американски щати обвиняване по наказателно дело, ориентирано против някогашен президент, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В пост в обществените медии тази заран Тръмп дефинира делото като " смехотворно " и добави, че то е същото като всичките други каузи, заведени против него, които са и опит за интервенция в изборите. Тръмп засяга президентските избори, за които се кандидатира към този момент публично.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР