Бившият президент Росен Плевнелиев от ГЕРБ (мандат 2012 г.-2017 г.)

...
Бившият президент Росен Плевнелиев от ГЕРБ (мандат 2012 г.-2017 г.)
Коментари Харесай

ПОГРОМ: Росен Плевнелиев преговаря за кабинет на ГЕРБ „анти Путин”

Бившият президент Росен Плевнелиев от ГЕРБ (мандат 2012 г.-2017 г.) удостовери присъединяване си в контактната група на шайката, която ще води договаряния с останалите партии в новия парламент за съставяне на държавно управление.

За основаването на контактни групи заяви водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов във вторник, на първата си конференция след изборите, които още веднъж върнаха ГЕРБ като първа политическа мощ, само че без болшинство да ръководи.

Борисов уточни нежния Плевнелиев и някогашния външен министър от царското държавно управление Соломон Паси като хора с „ безспорна известност “, които той ще предложения като модератори на контактната група по „ първата най-важна тематика “, както се изрази Борисов – „ антиутиновата тематика “.

Абсурдът е, че точно водачът от СИК наля 3 милиарда лв. в съветския „ Турски поток ”, с цел да свърши избегне преноса на газ през Украйна в услуга на Путин, който пък се възползва и стартира война против Киев.

Малко след конференцията на ГЕРБ пристигна и отговорът на Росен Плевнелиев, който бе строителен министър в първия кабинет на Борисов, по-късно повдигнат за президент от партията.

Реклама

От изказването на Плевнелиев наподобява несъмнено, че контактна група ще има, въпреки към този момент нито една от останалите 6 партии в несвиканото Народно заседание да не е дала единодушие за договаряния.

„ Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще стартира своята работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание.

Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота “, написа Плевнелиев в позиция до медиите.

На конференцията Борисов изясни, че срещи ще има с всички партии в Народното събрание, то в позицията на Плевнелиев категорично се показва, че „ контактната група ще организира срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната “.

Иначе Плевнелиев не е пропуснал да благодари и за „ оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление “.

„ Целта е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения “, приключва той позицията си. 
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР