Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе и съпругата му Грейс

...
Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе и съпругата му Грейс
Коментари Харесай

Робърт Мугабе и съпругата му могат да останат в Зимбабве и да получат имунитет

Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе и брачната половинка му Грейс ще могат да останат в страната и получават имунитет от правосъдно гонене. Това обявиха от ръководещата партия Африкански народен съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ).

" Той продължава да е наш уважаван воин от освобождението. Дал е голям принос за развиването на страната през миналите 37 години. Нямаме нищо срещу Мугабе или брачната половинка му. Народът на Зимбабве желае той да излезе в отмора. Свободни са да останат в страната в случай че желаят ", сподели представителят Саймон Кхая Мойо.

Във вторник 93-годишният Мугабе подаде оставка под голям напън след 37 години на власт. Той напусна поста след анемичен боен прелом, при който армията го сложи дружно със брачната половинка му под домакински арест.

Бившият министър от опозиционното Движение за демократични промени Дейвид Колтарт съобщи, че не е сюрпризиран, че няма да има правосъдно гонене на Мугабе.

Зимбабвийският президент, брачната половинка му и членове на партията му бяха упрекнати в кръвопролитно смазване на прояви на инакомислие и корупция в огромни размери.

Падането от власт на Мугабе бе провокирано от борбата за наследяването на президентския пост сред вицепрезидента Емерсън Мнангагва и Грейс Мугабе. Мнангагва ще постави клетва като президент в петък, отбелязва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР