Бившият президент на УЕФА Мишел Платини предприема правни действия за

...
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини предприема правни действия за
Коментари Харесай

Мишел Платини търси милиони от неизплатени суми

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини подхваща правни дейности за приемане на обилни неизплатени суми, както и за бонус и юридически такси, сподели той пред Агенция Франс Прес.

Според източници, близки до Платини, чието четиригодишно наказване отвън футбола изтече през октомври, някогашният френски национал се надява да възвърне към 7,2 милиона евро (7,9 милиона долара), в това число 5,5 милиона евро неизплатени суми. Платини не удостовери за цената на цифрите.

„ Чрез моя юрист, апелирам за използването за договореностите по договора “, съобщи Платини.

Трикратният притежател на Златната топка бе изхвърлен от присъединяване във футбола през 2015 година поради заплащане oт 2 млн. швейцарски франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Въпросното възнаграждение е осъществено през 2011 година, когато Блатер се бори да бъде избран отново за президент, и е обвързвано с работа, осъществена от Платини сред 1999-2002 година Самият Блатер след това също бе осъден като Платини, само че за 6 години.

Платини постоянно е упорствал, че не е направил нещо неправилно. Неговото наказване от футбола изтече на 6 октомври и той се надява да се завърне под някаква форма в обичаната игра. Бившият футболист на Ювентус изясни, че
бонусът, който желае да му бъде изплатен, е обвързван с организацията на Евро 2016.

„ Поискахме остатъка от неизплатената сума, който имаме вяра ни се поставя по контракт “, удостовери швейцарският юрист на Платини Винсент Солари. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР