Бившият президент на САЩ и републикански лидер в президентската надпревара

...
Бившият президент на САЩ и републикански лидер в президентската надпревара
Коментари Харесай

Шоуто на Тръмп приключи, казва главният прокурор на Ню Йорк в края на третия ден от процеса за измама

Бившият президент на Съединени американски щати и републикански водач в президентската конкуренция през 2024 година непринудено прекъсва акцията си, с цел да участва на правосъдния развой. Джеймс упреква Тръмп, три от пълнолетните му деца и компанията " Тръмп организейшън ", че в продължение на десетилетие са лъгали за цената на активитe. По думите ѝ това е " потресаваща машинация ", с която те са целели да получат по-добри условия по банкови заеми и застраховки.

 

На 26 септември арбитър Артър Енгорън от Нюйоркския щатски съд в Манхатън реши, че има " безапелационни доказателства ", че Тръмп е завишил положението си.

 

Съдията съобщи, че Тръмп е раздул цената на парцели като имението си " Мар а Лаго " във Флорида, жилището си в " Тръмп Тауър " в Манхатън, както и разнообразни офис здания и голф стадиони.

 

Енгорън също по този начин разпореди анулирането на документи, които разрешават на някои от компаниите на Тръмп, в това число " Тръмп организейшън ", да развиват активност в Ню Йорк.

 

Джеймс желае обезщетение в размер на най-малко 250 милиона $. Тя желае също по този начин Тръмп и синовете му Доналд-младши и Ерик да бъдат лишени от правото да ръководят бизнес в Ню Йорк, както и петгодишна възбрана за търговия с недвижими парцели за Тръмп и компанията му.

 

На този декор, Тръмп се стреми към номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 година и поддържа безапелационна преднина в конкуренцията. След решението на Енгорън, Тръмп дефинира обвиняванията в машинация като " нелепи и погрешни " и назова съдията " откачен ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР