Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че смята да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че смята да
Коментари Харесай

Тръмп се закани: Отивам в Джорджия да се предам и да ме арестуват

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че счита да се съобщи на управляващите в Атланта, Джорджия по обвиняванията за интервенция в изборите в щата през 2020 година В обществените мрежи републиканецът в типичния си подигравателен жанр написа – „ В четвъртък отивам в Атланта, Джорджия, с цел да бъда задържан “. Тръмп отхвърля обвиняванията за вмешателство и назовава делата против него „ лов на вещици “. Дали ще се окаже с белезници и в ареста, следва да стане ясно.

Въпреки обвиняванията, милиардерът води в предварителната конкуренция на Републиканската партия за изборите следващата година. Останалите кандидат-президенти на Републиканците остро подлагат на критика Тръмп и упорстват, че той не е заслужен да се бори за поста.

“Доналд Тръмп се кандидатира за президент при най-нелепите условия, които съм виждал през живота си. Няма нищо по-егоистично от това, което той прави. Обвинен е в четири разнообразни закононарушения и все пак продължава да упорства, че би трябвало да бъде претендент за президент. Не мисля, че бихте видели Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън или Ейбрахам Линкълн да бъдат упрекнати в тези закононарушения. Но в случай че беше по този начин, те сигурно нямаше да се кандидатират ”, сподели Крис Кристи, кандидат-президент от Републиканската партия.

Магистратите в Джорджия към този момент дефинираха гаранция от 200 хиляди $ за Тръмп. Те обаче имат специфични условия към него. Бившият президент не би трябвало да прави никакви опити да въздейства, заплашва или притиска очевидци по делото.

Миналата седмица Тръмп беше упрекнат дружно с други 18 души в опит да се намеси в изборните резултати в щата след загубата си през 2020 година от Джо Байдън. Бившият президент е бил чут в телефонен диалог да оказва напън да се " намерят 11 780 гласа " по време на преброяването на бюлетините. Срещу милиардера се водят и други 3 каузи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР