Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е с 37 повдигнати

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е с 37 повдигнати
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е с 37 повдигнати обвинения

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е с 37 повдигнати обвинявания, в това число по 31 точки в нарушение на Закона за шпионажа, като част от следствието на специфичен прокурор Джак Смит за нерегламентирано предпазване на калсифицирани документи по времето, когато е бил в Белия дом, оповестиха организациите.
Прочетете още
Обвинителният акт от 49 страници беше обнародван през днешния ден от министерството на правораздаването и в него в детайли се разказва по какъв начин Тръмп е съхранявал кашони с класифицирани документи в разнообразни пространства на имението си Мар а Лаго, в това число в салон за приеми, баня, в кабинета, спалнята си и в килер.

Според обвинителния акт измежду класифицираните и свръхсекретни папки е имало сведения за нуклеарните качества на други страни, както и за защитата и въоръжението на Съединени американски щати и непознати страни; за американските нуклеарни програми; за евентуални слаби места на Съединени американски щати и съдружниците им при военно нападение; и за възможните проекти за отговор при нахлуване.

Личният асистент на Тръмп Уолт Наута също е упрекнат като съизвършител.

„ Той работеше прелестно! Опитват се да съсипят живота му, както този на доста други, надявайки се той да каже нещо неприятно за Тръмп “, написа някогашният президент за Наута в обява в обществената мрежа „ Трут Сошъл “.

Конкретните обвинявания против Наута, деец от военноморските сили на Съединени американски щати, който постоянно можеше да бъде забелязан до Търмп в Белия дом, не бяха оповестени.

амият Тръмп заяви още в четвъртък вечер в обществените мрежи, че е бил упрекнат по случая с класифицираните документи и че е получил призовка да се яви в съда в Маями във вторник следобед. Обвинителният акт беше обнародван близо година откакто при претършуване на ФБР в Мар а Лаго през август 2022 година бяха открити над 100 документа с гриф за класифицирана информация, означават организациите.

Обвиненията безспорно крият заплаха от тежки правни последствия за Тръмп, в това число опцията да влезе в пандиза, в случай че бъде приет за отговорен. Но те имат и големи политически измерения, тъй като могат да извърнат хода на конкуренцията за първичните избори на републиканците за лъчение на номинацията им за президент; някогашният президент води в изследванията, само че кандидатурата му още веднъж слага на тестване готовността на управлението и последователите на Републиканската партия да поддържат претендент, който за повторно е обвинен и против който може да бъдат повдигнати и още обвинявания.

Правните несгоди на Тръмп много се задълбочават, защото той към този момент е с повдигнати обвинявания по друго дело в Ню Йорк, а също така против него се водят и следствия във Вашингтон и Атланта, които също може да доведат до покачване на обвинявания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР