Бившият президент на Малдивите Мохамед Нашид, който сега е председател

...
Бившият президент на Малдивите Мохамед Нашид, който сега е председател
Коментари Харесай

След вчерашното покушение: 16-часова операция претърпя бившият президент на Малдивите

Бившият президент на Малдивите Мохамед Нашид, който в този момент е ръководител на Народното събрание, е в реанимация след вчерашния опит за нападение край дома му, при който беше тежко ранен. Той е претърпял 16-часова животоспасяваща интервенция, оповестяват от болничното заведение.

Полицията преглежда гърмежа като терористична офанзива. Президентът Ибрахим Мохамед Солих заяви, че в следствието ще се включи екип на Австралийската федерална полиция.

Местни медии оповестяват, че атентатът е осъществен с взривно устройство, прикрепено към мотоциклет, който бил паркиран покрай колата на Нашид. То е задействано в миг, когато той се е качвал в нея.

Никой не е поел отговорност, само че Нашид, който беше първият демократично определен президент на Малдивите, е предупреждавал за проникването на екстремисти в източната част на островната страна.

Малдивите - островен архипелаг в Индийския океан, считани за най-малката мюсюлманска страна в света, са известни основно с първокласните си курорти, само че са преживявали политически разтърсвания.

Сегашният атентат провокира угриженост за нов епизод на ислямистко принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР