Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е разпоредил да започне

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е разпоредил да започне
Коментари Харесай

Саакашвили разпоредил покушението на свой опонент

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е разпоредил да стартира подготовка за нападение против неговия политически конкурент, предприемача Бадри Патаркацишвили, който умира през 2008 година Това заяви през днешния ден грузинската генерална прокуратура, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.
Според известието в хода на следствието са били задържани някогашни високопоставени чиновници от Департамента за конституционна сигурност.
Прокуратурата разгласява запис на диалози на устройство, открито в дома на един от обвинените, на който се чува по какъв начин служителите разискват подготвяното нападение посредством рекрутиране на охранител на Патаркацишвили. В диалога един от събеседниците споделя, че тогавашният президент Саакашвили е разпоредил да стартира подготовка за премахването на Патаркацишвили, тъй като той е негов политически конкурент и неприкрит съперник на властта.
От записа проличава, че хората от службата за сигурност загатнали опцията Патаркацишвили да бъде токсичен с вещество, което да провокира "естествена гибел ".
Бадри Патаркацишвили е роден през 1955 година в Тбилиси, приключва Тбилиската политехника и през 80-те години стартира бизнес в Русия. Връща се в Родината си през 2000 година и реализира доста бизнес инициативи. От 2004 до 2007 е ръководител на Грузинския олимпийски комитет и началник на федерацията на предприемачите. След това намерено подлага на критика политиката на Саакашвили. Умира в Лондон на 12 февруари 2008 г.; заровен е в Тбилиси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР