Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, който

...
Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, който
Коментари Харесай

Лула да Силва планира сватба, като излезе от затвора

Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, който от април 2018 година е в пандиза поради корупция и който от две години е вдовец, сподели, че е влюбен и че като бъде освободен, ще се ожени, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на Луиз Карлуш Бресер-Перейра, някогашен министър на финансите, а след това и на науката на Бразилия.

" Той е в добра физическа и психическа форма ", сподели някогашният министър, визирайки 73-годишния някогашен бразилски президент.

Според бразилски медии избраничката на Лула е социоложка на към 40 години на име Розанджела да Силва. Тя работи за социална компания, която управлявала водноелектрическата централа Итайпу, втората в света по потенциал на произвеждане. Двамата се познавали от дълги години.

Лула да Силва овдовя през 2017 година Със брачната половинка си Мария Летисия бяха женени в продължение на 43 години.

В скоро време някогашният президент може да бъде подложен на по-лек режим в пандиза, който му разрешава да работи или да следва учебен курс на открито, само че който го задължава да се връща вечер в килията си.-->

Лула да Силва бе наказан на 12 години и 1 месец затвор, само че наскоро присъдата му бе понижена на 8 години и 10 месеца. Той е упрекнат, че е получил апартамент на брега на морето от строителна компания в подмяна на услуги при присъждането на публични поръчки. Лула да Силва постоянно е твърдял, че е почтен.

Той е упрекнат по още шест каузи. По едно от тях на първа инстанция беше наказан на 12 години и 11 месеца отново за корупция. Ако присъдата бъде доказана от апелативна инстанции, той няма да може да се употребява от по-свободния тъмничен режим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР