Тръмп казва, че Крис Кристи „се храни в момента“ и казва на публиката да не нарича бившия губернатор „дебела свиня“

...
Бившият президент Доналд Тръмп се подигра с теглото на Крис
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп се подигра с теглото на Крис Кристи по време на реч в Ню Хемпшир.

Той каза, че бившият губернатор на Ню Джърси „се храни в момента“ и „не може да се притеснява“.

След това Тръмп каза на публиката да не нарича Кристи „дебела свиня“.

Бившият президент Доналд Тръмп се подигра с теглото на бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи на митинг в Ню Хемпшир във вторник, което предполага, че личните обиди, които определят кампанията му през 2016 г., могат да отмъстят през следващите месеци.

„Кристи, той яде в момента, не може да бъде безпокоен“, отбеляза Тръмп по време на дълъг коментар за състоянието на изборите в президентската кампания през 2024 г. досега.

След това той предупреди членовете на публиката да не нарича Кристи „дебело прасе“ – въпреки че не беше ясно дали някой го е направил.

„Сър, моля, не го наричайте дебело прасе“, каза Тръмп, сочейки към публиката в Windham . „Опитвам се да бъда добър. Не го наричайте дебела свиня.“

„Сега, защото не ви е позволено да правите това и следователно ние няма да го правим “, продължи той. „Искаме да бъдем много вежливи, нали?“

Говорител на президентската кампания на Christie's не отговори веднага на запитването на Insider за коментар.

Един от няколкото кандидати, които се борят за номинацията на Тръмп, Кристи има подкрепата на само 2,3% от гласоподавателите на Републиканската партия в национален мащаб, според до средната стойност на RealClearPolitic от последните проучвания. Но в Ню Хемпшир Кристи се справя малко по-добре, получавайки средно 6,7%.

Според тези проучвания Тръмп остава доминиращ над останалата част от полето.

Кристи някога беше ключов съюзник на Тръмп, превръщайки се в една от първите големи фигури на Републиканската партия, които подкрепиха кампанията му през 2016 г. и управляваха неговия президентски преходен екип до малко след изборите през 2016 г.

Но след края на мандата на Тръмп, Кристи се превърна в твърд критик на бившия президент, базирайки кампанията си през 2024 г. на неговата критика към усилията на Тръмп да отмени изборите през 2020 г.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР