Бившият президент Доналд Тръмп се отправя към Охайо в събота,

...
Бившият президент Доналд Тръмп се отправя към Охайо в събота,
Коментари Харесай

Тръмп се отправя към Охайо с влиянието си на Републиканската партия в спорните първични избори за републиканския Сенат

Бившият президент Доналд Тръмп се насочва към Охайо в събота, с цел да поддържа републиканския претендент за Сената, който той е подкрепил във все по-спорната републиканска партия на щата първоначални.

Бившият президент – който се чака да победи във вторник на четирите първоначални избори и фракции на републиканците и публично да стане хипотетичният претендент на своята партия за 2024 година – в събота ще оглави протест в Дейтън, Охайо, за предприемача Бърни Морено.

Пътуването на Тръмп ще пристигна три дни преди първичните избори на 19 март. Ралито беше оповестено в понеделник вечерта от про-Морено група, озаглавена Buckeye Values ​​PAC.

Ходът пристигна часове след щатския сенатор Мат Долан – един от другите двама съществени кандидати, дружно с държавния секретар на Охайо Франк Лароуз, на първичните избори в Сената – беше подсилен от два мандата губернатор на Охайо Майк Деуайн, някогашен дълготраен сенатор на Съединени американски щати и основен прокурор на щата.

 

Късно предходната седмица Долан – някогашен върховен областен прокурор и помощник-главен прокурор на Охайо, чието семейство има Кливланд Гардиънс от Мейджър Лийг Бейзбол – също получи поддръжката на някогашния сенатор Роб Портман. Деуайн и Портман се смятат за най-хубавите членове на остарялата републиканска армия или истаблишмънт в Охайо.

„ Мат Долан има визия за бъдещето. Той слуша. Той се бори. И той знае по какъв начин с цел да получим резултати за Охайо “, сподели DeWine в поддръжка на Dolan.

Губернаторът на Охайо Mike DeWine идва за конференция на 29 декември 2023 година в Кълъмбъс. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Долан, който дружно с Морено прави втората си поредна кандидатура за Сената в Охайо, акцентира, че е покровител на политиката на Тръмп, само че не и на личността на някогашния президент.

Морено, преселник, който дойде в Съединени американски щати законно от Колумбия, който по-късно стана сполучлив предприемач в Кливланд и колос в търговията с първокласни коли, беше утвърден от Тръмп през декември.

Подкрепата на Тръмп за настоящия Сен. Джей Ди Ванс тъкмо преди първичните избори в Сената на Републиканската партия в Охайо през 2022 година оказа помощ на Ванс да завоюва. Миналата година Ванс поддържа Морено, което се преглежда като въведения към възможното утвърждение на Тръмп.

Бившият президент Доналд Тръмп приветства Джей Ди Ванс, републикански претендент за сенатор на Съединени американски щати в Охайо, на сцената на избирателен протест в Йънгстаун, Охайо, 17 септември 2022 година (AP Photo/Tom E. Puskar)

Анди Сурабиан, старши консултант по акцията на Морено, който е непосредствен до политическата орбита на Тръмп, акцентира в обява в обществените медии, че „ Състезанието за Сената на Охайо публично е Team America First против Team RINO. “

RINO е термин, употребен за засегнатост на някои в Републиканската партия като „ републиканците единствено по име “.

Имаше дефицит на публичното допитване в първичните избори на републиканците в Сената и трите съществени акции преглеждат конкуренцията като мъртва борба преди първичните избори идната седмица. Милиони бяха изхарчени от акциите и подредените супер PAC, с цел да наводнят ефира с отрицателни атакуващи реклами.

Победителят от първичните избори на Републиканската партия ще се изправи през ноември против дългогодишния сенатор от Демократическата партия. Шерод Браун.

Браун, който е единственият демократ, печелил в цялостен щат в Охайо през последното десетилетие, е мощно нападнат от републиканците в щат, който в миналото е бил първостепенно полесражение, преди да се смени на алено.

Сен. Шерод Браун по време на гласоподаване в Сената в Капитолия на Съединени американски щати на 23 януари 2024 година (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc посредством Getty Images)

Демократите сега управляват Сената на Съединени американски щати с болшинство 51-49, само че републиканците гледат на доста удобна карта на Сената през 2024 година, като демократите пазят 23 от 34-те места, които се кандидатират за грабване. Три от тези места са в червени щати, които Тръмп имаше през 2020 година: Охайо, Монтана и Западна Вирджиния, където сенаторът демократ Джо Манчин не се кандидатира за преизбиране.

Други пет места са в основни променливи щати с малко от президента Байдън през 2020 година: Аризона, Мичиган, Невада, Пенсилвания и Уисконсин.

Докато Тръмп блокира номинацията за президент на Републиканската партия, той още веднъж упражнява все по-голям надзор върху Републиканската партия.

В петък върховен съдружник на Тръмп и снаха на някогашния президент бяха назначени за ръководител и съпредседател на Републиканския народен комитет. В понеделник новият режим в RNC изгони към 60 сегашни чиновници.

Пол Щайнхаузер е политически кореспондент, основан в Ню Хемпшир.
Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР