Бившият президент Доналд Тръмп публикува във вторник повторно публикация на

...
Бившият президент Доналд Тръмп публикува във вторник повторно публикация на
Коментари Харесай

„Това е действително подстрекаване“: Правни експерти са разтревожени, след като Тръмп настоява за „граждански арест“

Бившият президент Доналд Тръмп разгласява във вторник наново обява на Truth Social, призоваваща за „ цивилен арест “ на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс и арбитър Артър Енгорон, който следи делото му за машинация. Тръмп показа обява от консуматор, описващ неговата „ фикция “: „ БИХ ИСКАЛ ДА ВИДЯ ЛИТИИЯ ДЖЕЙМС И СЪДИЯ ЕНГОРОН ПОСТАВЯНИ ПОД ГРАЖДАНСКИ АРЕСТУВАН ЗА ОТЯВНА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ И ТОРМОЗ. “

Правни специалисти показаха паника по отношение на обявата. „ Понякога той споделя подпалващи неща, на които почитателите му работят, като „ ще бъде диво “. Това е фактически подстрекателство към нарушение на закона и заплашва доста съдията и AG “, туитна някогашният прокурор на Съединени американски щати Хари Литман. Професорът по право от университета " Джордж Вашингтон " Джонатан Търли, който постоянно пази Тръмп в медиите, също предизвести: " В случай, че някой одобри сходно изказване като освен това от фикция, няма съображение за арест на жител и такова изпитание да бъде физически държат или съдията, или основния прокурор, сигурно би представлявало незаконно действие. "

Сенаторът от щата Ню Йорк Майк Джанарис, демократ, който преди този момент настояваше за смяна на закона, твърди, че законът, допускащ на жител карцерът би трябвало да бъде отстранен. „ Гражданският арест е вманиачен като начало и не би трябвало да се употребява от амбициозни деспоти, с цел да преследват хипотетични врагове. Трябва да се отървем от него един път вечно “, написа той.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР