Бившият пресаташе и член на УС на ЦСКА-София Иван Ченчев

...
Бившият пресаташе и член на УС на ЦСКА-София Иван Ченчев
Коментари Харесай

Ченчев: Помощта за ЦСКА-София и Левски да е реципрочна

Бившият пресаташе и член на УС на ЦСКА-София Иван Ченчев настоя страната да помогне реципрочно на двата родни гранда Левски и ЦСКА-София. Депутатът от Българска социалистическа партия също по този начин се опълчи остро на концепцията да се отпуска заем на частно сдружение.

" Без подозрение Левски е огромен клуб, само че в България има и различен огромен клуб и това е ЦСКА. За страдание при ЦСКА беше позволен банкрут. Сега виждаме, че страната прави всевъзможни опити да избавя Левски. Не знам каква е тази кредитна линия и по каква скица страната ще отпуска пари на частно сдружение. Още повече като акциите не са в човек, който е в България, и всичките проблеми, които произлизат от това. Доста години обратно във времето от ЦСКА се взима наем (б.р. - за базите), а на Левски - не. Някакси страната би трябвало да направи по този начин, че това, което прави за спорта и за клубовете и изключително за двата най-големи - да е реципрочно. Трябва да се мисли по какъв начин да излезем от генералната рецесия, в която се намира футболът, а не да се работи на парче ", съобщи Ченчев пред БТВ.

" Аз и двама сътрудници от парламентарната ми група отправихме въпрос към спортния министър по отношение на тотото да стане рекламодател на Левски. Това беше преди изключителното състояние. Категорично сме на мнение, че тотализаторът не може да оказва помощ на един клуб, каквото и да приказват от този клуб. Както и да споделят, че трябвало да има реклама, тъй като клубът е огромен. Ние това не го оспорваме, само че в България не е единствено един огромен клуб - има още един и това е ЦСКА. А има и много други, които са давали огромни спортисти на страната. Така че помощта би трябвало да е реципрочна. Не може от едните да изискваш през годините, а от другите, които са с огромни отговорности - нищо. Трябва да се мисли и за двата гранда. В държавното управление и спортното министерство би трябвало да обсъдят по какъв начин да оказват помощ на целия български футбол и спорт ", добави Ченчев.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР