Бившият премиер на служебния кабинет на президента Румен Радев проф.

...
Бившият премиер на служебния кабинет на президента Румен Радев проф.
Коментари Харесай

Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет

Бившият министър председател на служебния кабинет на президента Румен Радев проф. Огнян Герджиков иронизира обвиняванията на Бойко Борисов, че този кабинет бил правилен от " Шиши " - едно от галените имена, с които политиците назовават предприемача и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Сега узнавам, че господин Пеевски е наредил този длъжностен кабинет. И с едно тригодишно забавяне желая да изразя своето удивление към господин Пеевски за това, че е наредил един доста добър длъжностен кабинет. И доказателство за това е, че този кабинет създаде организационно може би едни от най-хубавите избори от 89-а насам ", разяснява Огнян Герджиков в четвъртък пред БНР.

Той добави, че кабинетът му съумял и да увеличи събираемостта на приходите, тъй като имало секване от контрабандни канали: " Значи, този кабинет е подреден доста успешно. Затова не мога да не изразя моята признателност и удивление от това, което е направил Пеевски. "

Герджиков подсети, че Борисов по-късно е взел хора от служебното държавно управление за своя кабинет, " тъй че явно подборът е бил доста добър ". На въпрос за какво Борисов се тормози от служебно държавно управление на Радев, а в това време го назовава " фигурант ", Герджиков още веднъж отговори с подигравка: " Може би отново господин Делян Пеевски ще го реди, нали към този момент има опит. След като добре се е показал, за какво да не му се гласоподава отново същото доверие? Аз не мога да схвана за какво би трябвало да се прави нещо друго, откакто се е посочило и е потвърдено, че това, което е направено преди 3 години, е било сполучливо ".

Попитан дали в действителност единствено Борисов може да преведе страната през очакващата се рецесия, някогашният министър председател отговори: " О, без подозрение няма по-добър от господин Борисов ". " Борисов е прав, че идват тежки месеци. Това е една рецесия, в която влиза света поради тази пандемия. Няма подозрение, че месеците са значими и за целя свят. Затова е значимо по какъв начин ще се ръководи страната през идващите месеци, които ще бъдат доста сложни в икономическо отношение ", разяснява Огнян Герджиков към този момент със сериозен звук.

" Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето персонално мнение, не като на правист ", сподели той във връзка събитията от последната седмица, които изкараха хиляди хора на площада да желаят оставката на държавното управление и основния прокурор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР