Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да

...
Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да
Коментари Харесай

Обрат! Джонсън със съдбовен ход след оставката на Тръс

Бившият министър председател на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да взе участие като претендент в идната конкуренция за водач на Консервативната партия и респективно за английски министър председател, заяви вестник " Таймс ", съобщи БНР.

" Той прави сходни сондажи и се счита, че това е въпрос на народен интерес ", написа в " Туитър " политическият редактор на вестника Стивън Суинфорд.
-->
Смята се, че Риши Сунак и Пени Мордант, двама кандидати в предходното съревнование за водачество на Консервативната партия тази година, ще се надпреварват за идващ министър-председател, заяви от своя страна Sky News.

Лиз Тръс, която размени Джонсън като министър-председател на Обединеното кралство през септември, подаде оставка през днешния ден след едвам шест седмици на поста - най-кратко обитавалия на този пост министър председател в английската история.

Новият водач на Консервативната партия и държавното управление ще бъде определен преди края на идната седмица, съгласно Греъм Брейди, ръководител на Комитета 1922, който де факто управлява вътрешнопартийните избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР