Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак бе изпратен в затвора,

...
Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак бе изпратен в затвора,
Коментари Харесай

Бившият премиер на Малайзия влиза в затвора за 12 години

Бившият министър председател на Малайзия Наджиб Разак бе изпратен в пандиза, където би трябвало да стартира да изтърпява 12-годишна присъда, откакто висшият съд в страната отхвърли обжалването му.

Обвиненията против 69-годишния Разак са свързани с корупционен скандал с присъединяване на държавния капиталов фонд 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Той бе наказан през юли 2020 година, само че бе пуснат на независимост под гаранция, до момента в който тече обжалването.

Съдът също по този начин е отхвърлил молбата на Разак да забави влизането в действие на присъдата му. Той продължава да отхвърля да е направил закононарушение.

През 2020 година съдът го призна за отговорен по седем обвинявания по отношение на общо 42 млн. рингита (9.4 млн. долара), които са били трансферирани от SRC International, бивше поделение на 1MDB, в негови персонални сметки.

Той бе наказан на 12 години затвор и санкция в размер на 210 млн. рингита (46.8 млн. долара).

Неговите юристи застъпваха тезата, че Наджиб е бил измамен, че средствата в персоналните му сметки са били подаяние от кралското семейство на Саудитска Арабия, а не са присвоени от държавния капиталов фонд.

Те също по този начин твърдяха, че той е бил измамен от финансови консултанти, най-много от Джо Лоу, против който има повдигнати обвинявания в Съединени американски щати и Малайзия.

Срещу брачната половинка на Наджиб също има повдигнати обвинявания за пране на пари, укриване на налози и корупция по настрана дело, като тя е пледирала почтена. Присъдата й се чака да бъде оповестена на 1 септември.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР