Бившият премиер на Италия – Силвио Берлускони, бе оправдан от

...
Бившият премиер на Италия – Силвио Берлускони, бе оправдан от
Коментари Харесай

Берлускони си отдъхна по обвинението за подкуп

Бившият министър председател на Италия – Силвио Берлускони, бе оневинен от италиански съд по обвиняването, че е подкупил очевидец по дело за проституция на малолетни през 2013 година Това даде подтик на политика-ветеран седмици след преизбирането му в Народното събрание, заяви БГНЕС.

Берлускони беше упрекнат, че е платил на италианския артист Мариано Апичела 157 000 евро (162 000 долара), с цел да излъже в предходен развой, в който беше упрекнат, че е платил за секс със 17-годишна танцьорка от марокански нощен клуб.

Берлускони е водач на дясната партия " Форца Италия " (Напред, Италия!), която поддържа новосъздаденото държавно управление на премиера Джорджа Мелони.

В процеса за рушвет той не се призна за отговорен, а римският прокурор Роберто Феличи съобщи пред съда в четвъртък, че би трябвало да бъде освободен, защото няма дело, по което да дава отговор.

Певецът Апичела също бе оневинен за приемането на рушвет, както и за хипотетичното лъжесвидетелстване, тъй като срокът за изговаряне на присъда за такова закононарушение е изминал.

Апичела е постоянен гост-певец на доста от така наречен празненства на Берлускони " Бунга бунга ", които провокираха скандал, съдействал за финала на рухването на медийния магнат като министър-председател през 2011 година, което означи края на четвъртото му държавно управление.

Защитата съобщи, че от 2002 година насам Апицела е получавала месечни вноски от Берлускони за възнаграждения или дарения, които не са свързани с повдигнатите пред съда обвинявания.

Процесът в Рим е едно от трите взаимосвързани каузи, които се водят в разнообразни градове от съображения за териториална подготвеност.

В настрана дело, обсъждано от съд в Милано, Берлускони е упрекнат в подкупването на 24 очевидци, най-вече млади посетители на вечерните му празненства. През май прокурорите желаеха той да бъде лишен от независимост за период от 6 години. Берлускони отхвърли обвиняването, а присъдата не се чака преди януари 2023 година

През 2021 година съдът в Сиена оправда Берлускони по обвиняването, че е подкупил различен очевидец на своите празненства. Прокурорите апелираха решението, само че не е избрана дата за нов правосъден развой.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР