Бившият премиер и президент на Албания Сали Бериша не признава

...
Бившият премиер и президент на Албания Сали Бериша не признава
Коментари Харесай

Албанската опозиция не признава изборите, обвинява правителството

Бившият министър председател и президент на Албания Сали Бериша не признава резултата от локалните избори на 14 май, в които опозиционната коалиция " Заедно печелим " съумя да завоюва единствено в седем албански общини, заяви " Топ ченъл ".

Бериша, който е част от обединението, сподели, че резултатът от гласуването е последица от извършения напън, като се базира на предварителния отчет на ОССЕ, показан на 15 май в Тирана, че албанските гласоподаватели са дали своят вот под напън и не свободно.
Бериша съобщи, че министър председателят и водач на социалистите Еди Рама е трансформирал " волята на албанците по противоконституционен, противозаконен метод " и е трансформирал резултата от вота.

Еди Рама отговори на обвиняванията на Бериша, че локалните избори в Албания на 14 май са били манипулирани и откраднати от държавното управление, като употребява думи на американския президент Джо Байдън, заяви Албанското радио и телевизия. „ Демокрацията не може да оцелее, когато едната страна има вяра, че има единствено два резултата при избори: или те печелят, или им е открадната успеха. Джо Байдън “, написа Рама в отговор на думите на Бериша.

На локалните избори в Албания тази неделя Социалистическата партия на Рама завоюва в 53 от всички 61 общини, до момента в който опозиционната коалиция - единствено в седем. Социалистите завоюваха даже в градове като Шкодра и Камза, които са „ бастиони на дясното “ от 30 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР