Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и

...
Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и
Коментари Харесай

Рашков: Ще разпитаме Борисов и за къщата в Барселона

Бившият министър председател Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и за в бъдеще, заяви служебният Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков пред БНР..

" Борисов и различен път ще бъде призоваван да дава пояснения пред способените органи и по други случаи, останали без разяснение ", сподели Рашков и за образец даде случая с къщата в Барселона, който се проверява в Испания.

Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли присъединяване Борисов, запита Рашков. По думите му, има редица други случаи още.

Очаквам Висшият правосъден съвет (ВСС) да няма кворум, с цел да не се занимае с този " парещ картоф " или да създадат всичко допустимо да не преглеждат предлагането, съобщи Рашков за импортираното предложение за предварително освобождение на Иван Гешев.

Той посочи, че във импортираното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до Висш съдебен съвет задачата не е личността на Иван Гешев, задачата е да се сложи по-големия и по-важния въпрос за това по какъв начин е структурирана нашата прокуратура.

Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с позволение на българската прокуратура са били следени стотици български жители, взели участие в митингите през лятото предходната година.

Прокуратурата е сметнала, че протестиращите против Борисов и Гешев са правили закононарушение против републиката. Ще осведомяваме Народното събрание скоро, откакто той се образува, съобщи Рашков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР