Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев все още

...
Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев все още
Коментари Харесай

Пламен Георгиев все още е прокурор, въпреки че не е несъвместимо с длъжността му на консул

Бившият ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев към момента не е освободен от длъжността " прокурор " в Специализираната прокуратура, откакто държавното управление скрито го назначи за консул във Валенсия, Испания, преди повече от месец.
По действа преди да замине за чужбина, Георгиев би трябвало да изиска от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да приключи служебните му правни отношения, защото длъжността прокурор е несъвместима с тази на консула. Към този миг няма данни това да се е случило.
Припомняме, че откакто през юли месец тази година той подаде оставка като началник на КПКОНПИ след абсурда към негов парцел, той беше върнат на работа в спецпрокуратурата от Висшия правосъден съвет, който се събра изключително по време на лятната си почивка. Няколко дни по-късно държавното управление реши, че той ще заеме длъжността на български консул във Валенсия.
Вестник " Сега " попита представителя на прокурорската гилдия Даниела Машева дали някогашният началник на КПКОНПИ е подал молба да бъде освободен.
Тя отговори, че не разполага с информация. От пресцентъра на Висш съдебен съвет желаеха въпроса на електронната поща, като до края на работното време не дадоха информация. Според източници на " Сега " Пламен Георгиев към момента е на служба в отдел " Криминален " на профилираното звено на държавното обвиняване, само че никой не го е виждал на работа. Пред " Сега " ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров съобщи, че Георгиев е в неплатен отпуск и не знае дали е подал молба да бъде освободен от служба. " Сега " упорито опита да се свърже и с Георгиев, само че без резултат.
От Министерството на външните работи показаха пред " Сега ", че са в незнание дали Георгиев може да потвърди, че разполага с изискваните по закон езикови умения. От министерството още не са го назначили за чиновник в дипломатическата работа, тъй като той към момента е прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР