Бившият полузащитник и изпълняващ ролята на временен мениджър на Манчестър

...
Бившият полузащитник и изпълняващ ролята на временен мениджър на Манчестър
Коментари Харесай

Майкъл Карик напусна окончателно Ман Юнайтед

Бившият полузащитник и изпълняващ ролята на краткотраен управител на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик разгласи, че напуща дефинитивно клуба. Това стана мигновено след.

Както е известно, на „ Олд Трафорд “ към този момент назначиха Ралф Рангник за краткотраен ментор на негово място до края на сезона, само че упованията бяха Карик да остане като част от екипа му. В последна сметка някогашният британски национал е решил да се отдръпна от клуба изцяло.

„ Времето, прекарано в този популярен клуб, ще остане като най-хубавите години от кариерата ми. Когато пристигнах тук преди 15 години, и в най-смелите си фантазии не съм си представял, че ще печеля толкоз доста титли. Никога няма да не помни прелестните моменти като футболист и като част от треньорския щаб. Въпреки това, след дълги размисли, реших, че в този момент е верният миг да си потегли от клуба. Искам особено да благодаря на всички играчи и на целия екип в съблекалнята за дългите часове работа с толкоз прелестни хора. Вярвам, че построих дълготрайни другарства. Аз съм и постоянно ще бъда почитател на Манчестър Юнайтед и ще пристигам да виждам допустимо най-вече мачове. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Ралф, на неговия екип, на играчите, на почитателите, и нека следва ярко бъдеще, а аз ще давам поддръжката си от трибуните като почитател “, съобщи Карик.

The former midfielder says he is looking forward to enjoying football as a fan again.
— BBC Sport (@BBCSport)
„ Огромни благодарности и най-хубави пожелания от всички в Манчестър Юнайтед към Майкъл, който реши да напусне клуба след 15 години безупречна работа като състезател и треньор. Тъжни сме, че той си потегля, само че почитаме неговото решение. Той ще бъде запомнен като един от най-хубавите халфове в историята на Манчестър Юнайтед, а напоследък и като треньор, който работи неуморно с двама мениджъри и оказа помощ за построяването на мощен състав, който Ралф ще наследи. Благодарни сме за неговото водачество в интервала на транзиция. Той постоянно е добре пристигнал и си остава една от легендите на клуба “, съобщи по този мотив футболният шеф Джон Мърто.

Карик напуща „ алените дяволи “ след 464 мача като футболист, в интервала сред 2006 и 2018 година. През това време той завоюва 5 трофеи на Англия, ФА Къп, 2 Купи на Лигата, Шампионската лига, Лига Европа и Световното клубно състезание. Като ментор той си потегли непобеден с 2 победи и 1 тъждество на сметката си.

Michael Carrick has stepped down as first-team coach and will leave the club following the conclusion of his spell as caretaker manager
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР