Бившият полски министър на отбраната Антони Мачеревич обвини Владимир Путин

...
Бившият полски министър на отбраната Антони Мачеревич обвини Владимир Путин
Коментари Харесай

Полски политик обвини Путин, че подрива полско-американския съюз

Бившият полски министър на защитата Антони Мачеревич упрекна Владимир Путин в предпочитание да унищожи „ полско-американския съюз ” във връзка оценката на Путин за полския дипломат в хитлеристка Германия. Руският президент назова дипломат Юзеф Липски „ непрокопсаник и антисемитска свиня ”, тъй като той е подкрепил концепцията на Хитлер да изсели в Африка полските евреи и даже се е изказал, че за сходно нещо Полша би трябвало да му вдигне монумент.

„ Последните изявления на президента Путин носят характера на политическа експанзия против полската страна и са още един симптом за дейности, ориентирани към ликвидирането на днешния политически ред в Европа, по-специално полско-американския алианс и централно-европейския съюз " Триморие ", гласи изказването на Мачеревич, представено от РИА Новости.

Според политика Русия е имала проекти за построяването на „ нова Европа ” въз основа на руско-немски алианс и е водила договаряния с някогашния министър председател Доналд Туск с предложение да взе участие в „ разделянето на Украйна ”.

Антони Мачеревич бе министър на защитата в държавното управление на Беата Шидло през 2015-2018 година През 1991-1992 година бе министър на вътрешните работи в държавното управление на Ян Олшевски, а през 2006-2007 година бе основател и първи началник на Службата за военно контраразузнаване. Той е историк, академични учител и журналист.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР